Поради дизайнерів: який колір лінолеуму вибрати?

Советы дизайнеров: какой цвет линолеума выбрать?
3 Серпня 2022
  •  
  •  26864
Рубрика:Лінолеум

Лінолеум - це один з найпопулярніших видів підлогового покриття, який створюється в основному з полімерних матеріалів. Пол випускається в рулонах різних розмірів, завдяки чому може використовуватися як в комерційних, так і в житлових приміщеннях. Вкрай важливо вибрати підлогове покриття правильного кольору, адже від цього буде залежати завершений зовнішній вигляд будь-якої кімнати.

Як вибрати колір лінолеуму: базові рекомендації

При виборі будівельних матеріалів потрібно звертати увагу не тільки на їх якість і наявність сертифікатів, а й на безпеку. Важливу роль відіграє і колір оздоблювальних матеріалів, в тому числі і підлогового покриття. Адже саме від відтінку стін, стелі, підлоги і меблів буде створюватися загальне враження від приміщення в цілому.

Правильна комбінація кольорів допоможе візуально зробити кімнату ширше, довше, вище або ж нижче. При покупці підлогового покриття варто враховувати не тільки ваші особисті переваги, але і припускати яким буде кінцевий результат. Добре підібрана гама допоможе повністю перетворити приміщення і зробити його унікальним і комфортним.

Існує кілька стандартних рад, які допоможуть вам правильно підібрати колір лінолеуму, а саме:

  1. Комбінація лінолеуму темного кольору зі стелею і стінами світлих тонів. Завдяки такому поєднанню вам вдасться зробити вашу кімнату візуально більше.
  2. Світлий підлогу і світлий відтінок стелі. Таке приміщення буде виглядати дуже просторим, але в даному випадку важливо не переборщити.
  3. Наявність тільки темних тонів в кімнаті. Дане поєднання допоможе позбутися від чітких форм кімнати.
  4. Поєднання світлого стелі з темним підлогою і стінами. Таким чином, ви отримаєте ефект підвалу.
  5. Темний підлогу і стелю. Ваша кімната виглядатиме значно ширше, але нижче.
  6. Комбінація темних стін зі світлими стінами і підлогою. У такому приміщенні з'являться чіткі горизонтальні лінії.

Світлий або темний підлогу: поради від професійних дизайнерів

Вибирати колір лінолеуму потрібно виходячи з того, який саме підсумковий результат ви хочете отримати. При цьому варто враховувати, що величезну роль грає також і відтінок меблевого гарнітура. Дизайнери радять в першу чергу визначитися з основними перевагами кожного тону.

Світлий колір лінолеуму

За допомогою такого лінолеуму можна зробити будь-яке приміщення більш світлим. Це стає можливим завдяки тому, що покриття теплих тонів відображають світло, який надходить з вікон, а також від штучно створеного освітлення. Але в даному випадку важливо не перестаратися і створити баланс кольорів. Вдалою буде комбінація світлого лінолеуму з темним меблевим гарнітуром або ж стінами.

Темний колір лінолеуму

Темне підлогове покриття допоможе створити необхідний контраст. Для цього потрібно комбінувати лінолеум з меблями або стінами теплих тонів. При цьому вкрай важливо, щоб ви підбирали теплі, світлі тонна, але не яскраво-білий колір. Дизайнери також рекомендують використовувати невеликі деталі інтер'єру яскравих кольорів, наприклад, синього, червоного або жовтого. Пам'ятайте, що при переважанні темного тонна в кімнаті приміщення візуально стане дуже похмурим і темним.

Різні кольори лінолеуму: який ефект буде створено

Якщо з відтінками підлогового покриття ситуація вже більш-менш прояснилася, то з іншими квітами статі варто розібратися докладніше. Кожен з них має свої переваги, які варто враховувати при виборі. Окремо варто сказати про лінолеумі таких кольорів:

  1. Коричневий. Основна перевага даного статі полягає в тому, що він універсальний. Лінолеум такої колірної гами може поєднуватися з різними стилями інтер'єру і меблів. Головне, щоб в кімнаті було достатньо світла, а коричневий тон залишався фоновим.
  2. Жовтий або бежевий. Підлоги такого відтінку допомагають створити в кімнаті додатковий затишок. Це можливо завдяки тому, що це теплі кольори, і вони відбивають світло.
  3. Червоний і оранжевий. Лінолеум червоно-оранжевого кольору додасть приміщенню теплоти. Вкрай важливо використовувати в інтер'єрі деталі жовтого кольору, що дозволить створити гарну комбінацію.

Товари беруть участь в огляді

в наявності
Коммерческий линолеум Grabo Fortis
Полукоммерческий линолеум Grabo Astral Color
Линолеум для танцев Grabo Duet