ТОП 10 покриттів для підлоги

ТОП 10 напольных покрытий
15 Грудня 2016

Був час, коли термін "екологічно чистий дизайн" викликав думки про щось нецікаве і нудне. На щастя, сьогодні це не так. Оскільки все більше і більше дизайнерів зацікавлені в тому, щоб створювати предмети інтер'єру саме з екологічно чистих матеріалів. Ось невелике керівництво з найпопулярніших еко рішень.

1. Пробка.

Пробка є відносно новою ідеєю в світі підлогових покриттів. Як виявилося, цей матеріал здатний не тільки закривати пляшку вина, а ще й є відмінним рішенням для підлоги. Пробки збирають з кори коркового дуба, який часто зустрічається в лісах поруч зі Середземним морем. Дерева не вирубуються, щоб зібрати кору, яка відновиться всього через 3 роки. Цей факт робить корковий дуб ідеальним поновлюваним джерелом.

Матеріал має протимікробні і вогнезахисні властивості, простий в обслуговуванні і діє як природний репелент. Міцність дозволяє використовувати його (матеріал) в будь-якій частині будинку. Коркові підлоги, в залежності від якості, можуть служити від 10 до 30 років.

покриття з бамбука

2. Бамбук.

Паркет бамбуковий - інше дерево, яке завойовує все більшу популярність. Це міцний, простий в обслуговуванні матеріал. Бамбук стійкий і дуже легкий, паркет з нього доступний в багатьох відтінках і буде працювати в будь-яких умовах. Якраз широкий спектр кольорів дає перевагу цьому матеріалу в порівнянні з традиційними.

лінолеум

3. Лінолеум.

 Коли ми думаємо пролінолеумі, як правило, уявляємо собі саме вініловий варіант. Цей матеріал створюється з суміші лляної олії, пробок, пилу, смоли дерев, деревної муки, пігментів і меленого вапняку. Як і пробкові покриття для підлоги, лінолеум вогнестійкий і водостійкий. Даний матеріал не є новим для ринку, його почали використовувати ще давно, починаючи з 1940-х років. Він має тривалий термін зберігання і стійкий до зношування.

покриття з пробки

4. Скляна плитка.

Ви ніколи не замислювалися про те, що відбувається з пляшками з-під вина і пива, які поставляються на утилізацію? Вони перетворюються в красиву скляну плитку. Цей швидко-поновлюваний матеріал - прекрасне рішення для підлог навіть у ванній кімнаті. Скло можна сміливо назвати екологічно чистим матеріалом, який дуже простий в обслуговуванні.

Одним з головних пунктів тут можна висловити безмежний спектр кольорів, візерунків і типів обробки. Завжди можна підібрати щось цікаве саме під ваш дизайн інтер'єру. На відміну від керамічної плитки, скло буде відбивати світло, а не поглинати його, створюючи тим самим додаткове освітлення там, де це потрібно.

 покриття з бетону

5. Бетон

Полірований бетон завойовує все більшу популярність. Плити з цього матеріалу використовують в якості стяжки в деяких житлових приміщеннях. Якщо бетон буде красиво відполірований, то власникам будинку не потрібно буде ставити поверх нього додаткове покриття для підлоги.

Серед переваг можна виділити високу міцність, адже в порівнянні інші матеріали програють, а також легку чистку. Крім цього бетон не потребує заміни.

 вовняні килими

6. Вовняні килими

Килими вже давно є улюбленим покриттям підлоги для більшості будинків. По ним приємно ходити, на них зручно сидіти, і поставляються вони в різних кольорах і візерунках. На жаль, багато килимів зроблені з використанням летючих органічних сполук або токсинів, шкідливих для навколишнього середовища і нашого здоров'я. Але є і екологічні варіанти, про які ми з вами і говоримо в цій статті.

Розглянемо килими з вовни. Шерсть - природний ресурс. Нитки, які прядуть, можуть бути пофарбовані в будь-який колір. Варто зазначити, що шерсть - один з перших матеріалів, який використовують в якості підлогового покриття. І знову ми говоримо про міцність, адже килими з вовни здатні служити дуже довгий час. Це прекрасний природний матеріал, проте, господарям доведеться займатися чищенням вовняних килимів, щоб річ прослужила максимально довго.

 покриття з поліестеру

7. Поліестер

Поліестер, незважаючи на те, що виготовлений з перероблених пластикових пляшок, має мінімальний вплив на навколишнє середовище. Класно, коли будь-яке непотрібне сміття замість того, щоб лежати на звалищі, перетворюється в потрібний матеріал.

Виділяємо особливості: знову-таки міцність, захист від вологи і можливість поставки в різних колірних варіаціях.

 покриття з гуми

8. Гума.

Гумові підлоги зроблені, в основному, з перероблених шин. Вони знаходять своє застосування найчастіше в спортзалах. Незважаючи на це, гума може застосовуватися і на кухні або у ванній кімнаті. Матеріал зарекомендував себе як універсальний і стійкий до вологи. Гумові підлоги бувають, з якими завгодно малюнками і якого завгодно кольору.

 покриття з шкіри

9.Шкіра.

Шкіра є дивним матеріалом, коли мова йде про використання її в якості підлогового покриття. М'які, теплі почуття під ногами роблять це матеріал ідеальним варіантом для спальні. Гарна, якісна шкіра служить дуже довго і буде зберігати прийнятний вид з плином часу.

Проте, зношена і подряпана з часом, вона буде виглядати по-своєму шикарною.

 покриття з перероблених листяних порід дерева

10. Перероблені листяні породи дерева.

Буває так, що дерева зрубали вже давно, але вони так і не були використані. Наприклад, частина дерева пішла на створення комода, а непотрібний шматок, який залишився, тепер можна переробити. За допомогою обробки можна отримати хороший матеріал, який буде красиво виглядати в старих будинках або в пляжному котеджі. Саме для цих цілей підійдуть перероблені листяні породи.