Що таке плаваюча укладання паркетної дошки?

Что такое плавающая укладка паркетной доски?
26 Січня 2018
  •  
  •  6823

Паркетна дошка вважається міцним покриттям, яке широко використовується в сучасному будівництві. Таке дерев'яне покриття може мати тривалу експлуатацію в разі, якщо його правильно укласти. Сьогодні існує кілька технологій укладання паркету, серед яких найпростішою і популярною вважається плаваюча.

Під «плаваючим» способом монтажу дошки слід розуміти укладання за допомогою замкових з'єднань (без використання клею). Процес проходить в кілька етапів. Важливим моментом в отриманні високого результату є підготовка підлоги, а також умови в приміщенні. Отже, підлогу слід попередньо вирівняти і висушити. Укладання на суху підлогу можна проводити тільки тоді, коли в приміщенні присутні оптимальні показники вологості. Порушення цих рекомендацій може призвести до того, що паркетна дошка з часом деформується.

Деталі «плаваючою» укладання

Поширений «плаваючий» спосіб фахівці рекомендують використовувати в приміщеннях невеликих розмірів. Якість покриття для підлоги (а особливо замків) впливає на кінцевий результат, тому купувати паркетну дошку краще в надійних магазинах , віддаючи перевагу відомим виробникам.

Укладати паркетну дошку «плаваючим» методом можна на різні поверхні:

  • бетонну стяжку;
  • дерев'яна підлога;
  • фанеру;
  • гіпсокартон та ін.

У будь-якому випадку поверхня повинна бути ідеально рівною і гладкою.

Підготовчий етап

Спочатку на підлогу слід покласти спеціальну підкладку, виготовлену з полістиролу піни товщиною до 3 мм. У деяких випадках перед підкладкою потрібно постелити поліетиленову плівку і обов'язково зробити напуск на стіни розміром 10 мм (при укладанні на гіпсокартон і фанеру використовувати плівку не потрібно).

Підкладка має, як правило, невелику ширину, тому в конкретній кімнаті її смуги необхідно буде скріпити між собою, уникаючи щілин. Залагоджувати цей матеріал потрібно стик в стик, кріпити скотчем.

Використання підкладки - обов'язковий момент, так як вона забезпечує тепло-, гідро- і звукоізоляцію, а також згладжування невеликих нерівностей. Дерево - це живий матеріал, тому упаковки з паркетною дошкою повинні побути 48 годин в температурному режимі приміщення, де буде проводитися укладка.

Процес укладання

Є кілька методів початку процесу монтажу дошки: з центру або кута. Найбільш популярний варіант укладання - шаховий метод, що забезпечує гарний малюнок. Дотримуйтесь при укладанні наступні рекомендації:

  1. На усадку матеріалу необхідно залишити зазор від кожної стіни (відступ повинен бути розміром по 8-10 мм). Для виміру потрібно використовувати спеціальні клини.
  2. Для укладання дошки знадобиться лобзик (щоб скорегувати краю і ширину останнього ряду покриття).
  3. відпиляну сторона матеріалу завжди вкладається до стіни.
  4. Після з'єднання ряду дощок необхідно постукувати бруском, щоб забезпечити максимальну щільність (для цього можна використовувати молоток (до 1 кг вагою) і дерев'яний або пластиковий брусок. Робити це необхідно акуратно, щоб не пошкодити замкове з'єднання. У країв також необхідно проробляти цей процес, застосовуючи добивочним милицю.
  5. Використання спеціальних наколінників допоможе зняти навантаження на коліна під час процесу монтажу.
  6. Настил паркетної дошки можна додатково розкрити лаком, що допоможе продовжити його експлуатаційний термін.
  7. Після успішного виконання укладальних робіт необхідно встановити плінтус.

Товари беруть участь в огляді

Паркетная доска Tarkett Tango Vintage
Паркетная доска Sinteros Europlank
Паркетная доска Tarkett Salsa Premium
в наявності
Паркетная доска Parador Classic 3060