Яке підлогове покриття вибрати для дитячої?

Какое напольное покрытие выбрать для детской?
24 Грудня 2017
  •  
  •  4799

Складність вибору підлогового покриття для дитячої обумовлена ​​тим, що більшу частину часу діти проводять на підлозі: повзають, малюють, грають, дивляться мультфільми. Саме тому вимоги до облаштування підлоги пред'являються досить жорсткі. Підлога повинна відповідати цілій низці критеріїв, а саме:

  • виглядати привабливо і яскраво;
  • бути безпечними для здоров'я маленьких непосид - екологічними;
  • мати здатність пом'якшувати удари і падіння;
  • з легкістю очищатися від забруднень;
  • мати доступну вартість.

Чи можна підібрати матеріал, який поєднує всі ці властивості? Або ідеалу не існує? Розглянемо, яке ж покриття стане оптимальним варіантом для дитячої.

Ламінат

Звичайно, в його складі присутні штучно синтезовані складові, однак продукція авторитетних брендів проходить обов'язкову сертифікацію і більшістю фахівців визнається абсолютно безпечною і екологічною. Підлога з ламінату 32 класу стійка до пошкоджень, без проблем очищається від пилу і інших забруднень, зберігає тепло. До його незаперечних переваг варто віднести те, що в останні роки через високу конкуренцію вартість на якісний матеріал дещо знизилася.

Крім того, такий варіант може вважатися ідеальним, якщо в дитячій планується монтаж теплої підлоги. До недоліків експерти відносять його «гучність». Недостатнє шумопоглинання може бути результатом відсутності або неправильного настилу підкладки.

Лінолеум

Всім, хто шукає покриття економ-класу для дитячої, варто придивитися до побутового лінолеуму. Практичний і недорогий, він вірою і правдою прослужить протягом не одного десятка років. Напівкомерційний має дуже високу зносостійкість, не боїться вологи, тому проблем, пов'язаних з підтриманням чистоти в дитячій, у власників лінолеуму точно не виникне.

Покупцям, які вважають його не екологічним, виробники пропонують відмінну альтернативу. Мармолеум - покриття, на 95-97% складається з натуральних компонентів. Дорожчий за ціною, менш міцний, але тим не менше користується попитом серед найвимогливіших споживачів.

Ковролін

Велике число батьків вважають за краще для дитячої кімнати м'які матеріали, наприклад, ковролін. Завдяки йому особистий простір вашої крихти буде виглядати затишним і комфортним. Основна причина такого вибору - можливість створення безпечного середовища. На м'якій поверхні складно посковзнутися. Якщо ж це сталося, ковролін амортизує падіння, пом'якшить удар. Теплоізоляційні характеристики особливо актуальні для приватних володінь і житла, розташованого на перших поверхах, але не тільки для них.

В результаті переміщень по гладких поверхнях чимало пилових частинок піднімається в повітря, потрапляючи з нього в легені. Текстильні матеріали збирають і утримують їх. Головне, пилососити підлоги регулярно, щоб не дати бруду і пилу проникнути вглиб і перетворити покриття в мішок. Не варто тільки купувати ковролін в дитячу із занадто довгим і пухнастим ворсом. Вдалий варіант - комбінований підлогу (ковролін + ламінат) з окремими функціональними зонами.

Яке ж покриття віддати перевагу?

Вибираючи його, неодмінно враховуйте легкість в догляді, безпеку, звукоізолюючі якості. Штучні або натуральні матеріали для дитячої - вічна дилема. Очевидно, що ніщо не замінить приємного відчуття від тактильного контакту з корковим підлогою або з вовняним ковроліном, але небезпечним мікроорганізмам таке середовище проживання також припаде до душі. З іншого боку якісні штучні покриття на 100% відповідають гігієнічним вимогам, прослужать вам довго і не здатні викликати у дитини алергічних реакцій.

Схожі публікації