Який ковролін вибрати на теплу підлогу?

Какой ковролин выбрать на теплый пол?
15 Лютого 2018
  •  
  •  19953

Система теплої підлоги дозволяє зробити будь-яке приміщення ще більш комфортним і затишним. Навіть в холодні зимові вечори з нею в вашому домі чи квартирі буде тепло. Встановлювати теплі підлоги можна з різними типами настилу, в тому числі і з деякими видами ковроліну.

Ковролін: особливості та переваги

Ковролін - це підлогове покриття рулонного типу, монтаж якого проводиться по всьому периметру приміщення. Зверху даний вид матеріалу може мати невеликий малюнок, який повторюється по всій довжині. На дотик підлогу дуже м'який і приємний. Під час монтажу ковроліну використовується спеціальний клей або ж двосторонній скотч. У невеликих кімнатах виріб можна закріплювати за допомогою плінтуса (або ж невеликими цвяхами по краях).

Сучасний ринок наповнений різними моделями ковроліну. Вони відрізняються один від одного не тільки зовнішнім дизайном, а й способом виготовлення і матеріалом. Існують вироби, створені повністю з натуральних матеріалів, наприклад, вовни, а також і ті, які мають синтетичні матеріали в складі, наприклад, поліестер.

До головних переваг ковроліну можна віднести:

  • міцність;
  • тривалий термін використання;
  • високі показники теплоізоляції;
  • стильний дизайн;
  • простотою догляд;
  • високу якість і швидкий монтаж.

Який вид ковроліну підходить для теплої підлоги?

У більшості випадків експерти не рекомендують використовувати ковролін з теплою підлогою, так як товсте килимове покриття має високі теплоізоляційні якості і стане причиною високих тепловтрат, що в підсумку призведе до зниження ефективності роботи такої системи опалення. Крім того, багато власників теплих підлог висловлюють побоювання, що в процесі нагрівання синтетичні види ковроліну можуть випаровувати шкідливі для здоров'я людини речовини. У той же час це залежить від складу матеріалу, його виробника і інших чинників.

Якщо ж ви хочете поєднати ковролін з системою теплої підлоги, то в цьому випадку рекомендується використовувати тільки тонкий тафтінговий ковролін. Таке килимове покриття буде пропускати теплову енергію вгору, а не поглинати її або відбивати вниз.

Які види ковроліну використовувати з різними системами теплої підлоги?

Варто відзначити, що тонкий тафтінговий ковролін хоч і є єдиним видом такого підлогового покриття, призначеного для застосування з теплою підлогою, але його можна використовувати далеко не з усіма видами даної системи опалення.

Водяна підлога

Такий варіант не рекомендується використовувати в тандемі з будь-якими видами ковроліну, так як нагрівання поверхні в цьому випадку відбувається занадто швидко, в результаті чого килимовий матеріал просто не встигає передавати отримане тепло навколишньому середовищу і сильно нагрівається. В результаті такої настил може деформуватися під впливом перегріву.

Електрична підлога

Існує кілька підвидів електричних систем обігріву підлоги, а саме:

  1. З використанням одного кабелю.
  2. Система інфрачервоної плівки.
  3. Теплові мати.

Перший і третій варіанти електричної теплої підлоги також не рекомендуються до використання з ковроліном, оскільки процес нагріву відбувається занадто швидко і значно перевищує дозволяються показник у такого підлогового покриття.

Що стосується інфрачервоної плівки, то вона повністю відрізняється за своїм принципом роботи від інших видів теплої підлоги. Її можна використовувати в тандемі з покриттям килимового типу, але при цьому бажано вибирати тонкий тафтінговий ковролін.

Мобільна тепла підлога

Це найбільш підходящий варіант системи теплої підлоги для приміщень, де є ковролін. Більш того, в даному випадку можна використовувати не тільки найтонший тафтінговий ковролін, а й інші види килимових покриттів, наприклад - килимову плитку. Мобільний варіант підійде для невеликих приміщень, де необхідний прогрів певної ділянки статі. Вагомою відмінністю від інших видів опалювальних систем є відсутність необхідності проведення складних монтажних робіт.

Важливо відзначити, що мобільні моделі застосовуються тільки з ковроліном і не призначені для інших типів підлогових покриттів, наприклад, плитки або ламінату .

Схожі публікації