Тип ворсу ковроліну

Тип ворса ковролина
9 Березня 2016
  •  
  •  3631

 Ковролін, крім складових його матеріалів, типу основи і іншим показникам можна розрізняти і по типу ворсу. Основними типами ворсу ковроліну на сьогодні можна вважати петлевий і стрижений ворс. Назви походять від типу утворення ворсу даного килимового покриття. У випадку з петльовим ворсом ковроліну, лицьова пряжа ковроліну виготовлена ​​у вигляді петельок.
 
 Петлевий ковролін - найбільша перешкода для проникнення пилу і бруду в товщу килимового покриття. З іншого боку, петлевий ковролін являє собою непогану пастку для пилу і бруду, все ж потрапила в глиб петлі. Тому прибирати такий ковролін рекомендується якомога частіше. Ковролін з стриженим ворсом являє собою той же петлевий ковролін, але у нього зістрижені вершини петель, і в результаті утворюється рівний ворсу, що стирчить вгору. У ворсовий ковролін легше проникає пил. Але разом з тим, його легше очистити.

Пил без перешкод затягується пилососом. Крім вище описаних типів можна зустріти комбіновані типи ворсу. Комбінований - це суміш петлевого і ворсового ковроліну. У такого виду ковроліну не всі петлі розрізані, тому він певною мірою петлевий і в певній - ворсової. Також можна купити ковролін, у якого ворс має різну висоту - різнорівневий.

Широкого застосування різнорівневий комбінований тип ворсу ковроліну отримав при виробництві вхідної групи. Такий тип сприяє очищенню бруду і вологи з взуття відвідувачів.
 

Схожі публікації