В очікуванні зростання цін

9 Березня 2016

Ціни практично на всі види продукції мають тенденцію до зростання. У великій мірі причиною цього є зміна митної політики. Тарифи на розмитнення товарів ввезених з інших країн істотно зросли, що негайно позначилося на їх кінцевій вартості. В кінцевому результаті, всі постачальники будь-якого виду продукції перекладуть тягар подорожчання своїх товарів на кінцевого споживача.

Не оминула ця ситуація і килимові покриття для підлоги разом з ПВХ покриттям. Практично всі великі постачальники матеріалів даного сегменту ринку відразу підвищили ціни на свій товар. Підвищення ціни на ковролін склало вже більше 15%. Деякі імпортери підвищили ціни на всі 20%.
Лінолеум в цілому подорожчав трохи менше. Ціни на лінолеум піднялися на 7-10%.
Але, судячи з настроїв ринку, це ще не межа. Адже теперішні підвищення цін на ковролін - наслідок нової митної політики. І сюди ще не увійшли інфляційні очікування імпортерів. Крім того, продукція європейського походження дорожчає в зв'язку з подорожчанням Євро. А адже основна маса угод відбувається в національній валюті.
І навіть продукція, вироблена на просторах України теж буде дорожчати. Так, з 01.11.2010 подорожчає продукція фабрики "Енія", про що вже були повідомлені дилери. Адже практично весь матеріал запропонований зазначеною фабрикою виготовляється з імпортної сировини - волокно, джут, і навіть барвники.