Як вибрати штучну траву?

Как выбрать искусственную траву?
19 Лютого 2017
  •  
  •  10182

Штучна трава - імітація справжнього трав'яного покриву з дерну, в тій чи іншій мірі наближена по виду до натурального аналогу .

Штучна трава ділиться на дві категорії - для використання в декоративних цілях і для застосування в зонах загального і спеціального використання.

Декоративна може бути більш-менш схожа на натуральну. В основному, схожість синтетичної трави визначається висотою її ворсу. Чим вище ворс, тим більша схожість.

Для збільшення схожості, матеріал виробляють з підшерстям, яке по-перше надає ворсу вертикальної стійкості, а по-друге, завдяки різниці кольору надає більш схожий на натуральну траву вигляд.

Якщо основний ворс декоративної трави забарвлений в глибокий зелений колір, то ворс підшерстя може бути пофарбований в брудно-зелені або навіть коричневі відтінки, імітуючи підсохлі стебла трави.

Даний вид покриття виготовляється з різною висотою ворсу. Найчастіше зустрічаються варіанти 5-ти, а також 20 і 35 міліметрової трави. Природно, що чим вище ворс, тим більше матеріалу витрачається при виготовленні газону, тим дорожча його вартість.

 фото декоративної штучної трави 35 мм

Фото 1. Декоративна трава, 35 мм

У більш дорогих колекціях штучної трави використовуються триколірні варіанти нитки, які максимально наближають зовнішній вигляд газону до натурального.

На декоративний штучний газон слід звернути увагу тим покупцям, яким потрібно щоб трава виконувала суто естетичну функцію з мінімальним навантаженням. Прикладом такого використання можуть послужити балкони і лоджії, долі біля басейну, дитячі ігрові майданчики, ландшафтні рішення.

Якщо вам необхідно придбати штучну траву для спорту - зверніть увагу на спеціалізоване покриття.

Основна відмінність спортивної трави від декоративної, в щільності ворсу і міцності нитки. Спортивна трава виготовляється з більш рідкісним ворсом. І це не просто так. Після укладання спортивного штучного газону, майданчик необхідно засипати піском і гумовим гранулятом. Засипка забезпечує стійкість ворсу і визначає ковзання і відскік м'яча. Також, гумовий гранулят робить гру травмобезпечною.

Міцність нитки спортивної штучної трави набагато перевершує міцність нитки декоративної штучної трави. Це необхідно для того, щоб спортивна трава справлялася з навантаженнями і тривалий час (сім-десять сезонів) могла служити покриттям для ігрового майданчика.

Спортивна трава більш стійка до УФ-випромінювання і перепадів температур. Однак більш дорогі типи штучного газону також володіють цією властивістю. Така штучна трава може спокійно справлятися з сильними морозами, залишаючись при цьому повністю неушкодженою.

Купуючи спортивну штучну траву, потрібно отримати всебічну консультацію щодо її застосування - для якого типу спорту необхідний газон. Для тенісу, наприклад підходить напівзасипна або незасипна штучна трава висотою від 10 до 20 мм, для футболу - засипна трава від 30 до 60 мм. Більш докладно про вимоги до спортивного газону для різних типів трави ми напишемо в наших наступних публікаціях.

фото спортивної штучної трави 20 мм

Фото 2. Спортивна трава, 20 мм

Товари беруть участь в огляді

Искусственная трава Grass Pro 12
Искусственная трава Grass Des 40