Види спортивних покриттів

Виды спортивных покрытий
8 Березня 2016
  •  
  •  5332

Сучасний спортивний інвентар повинен бути безпечним для людей, що займаються певним видом спорту, а його властивості повинні імітувати поверхні з натуральних матеріалів.

Штучна трава

Даний вид покриттів використовують для наступних типів майданчиків:

  • футблол (висота ворсу від 40-60 мм);
  • міні-футбол;
  • теніс (від 10-15 мм);
  • багатофункціональні (від 15-20 мм).

В основному штучна трава використовується для футбольних полів. Таке покриття повинне забезпечувати такі умови, як і натуральна трава, а також захищати гравця від опіків і всіляких пошкоджень шкіри, які можливі при падінні на великій швидкості.

Даний вид покриття можна використовувати не тільки на тренувальних майданчиках, а також і на полях для офіційних змагань.

Вся штучна трава виробляється з синтетичних складових. Основа може бути - латекстною, гумовою або джутової. Колір покриття залежить від виду спорту - зелений, оранжевий, синій.

Спортивний лінолеум

Якщо штучна трава використовується для відкритих спортивних споруд, то спортивний лінолеум застосовують для закритих майданчиків.

Це покриття виробляють на основі полівінілхлориду з зовнішнім поліуретановим покриттям, покликаним забезпечувати надійне зчеплення з підошвою спортсмена. Обраний тип лінолеуму може відрізнятися в залежності від виду спорту.

Даний вид покриття використовують для наступних спортивних майданчиків:

  • настільний теніс;
  • бадмінтон;
  • гімнастика;
  • футбол;
  • волейбол та ін.

Адже десь знадобитися більш тверда структура для прогнозованого відскоку м'яча, а в інших випадкаї лінолеум повинен амортизувати слабкіше.

Виробники спортивного лінолеуму докладають безліч зусиль, щоб їх продукт відповідав всім вимогам і мінімізував травматизм. Тому даний вид покриття виробляють товщиною від 3,5 мм - 8,0 мм. Також дуже важливий показник - амортизація. У більш дорогих покриттях цей параметр вище. Також спортивний лінолеум має дуже велику колірну гамму - під дерево, зелений, сірий, жовтий, червоний, помаранчевий і ін.

Гумові покриття

Даний вид покриття виготовляється в 3-х видах:

  1. Згортками (як правило ширина 1,25 м, товщина від 4-12 мм);
  2. Плитами (розмір плит 50х50 см, товщина від 10-20 мм);
  3. Матами.

Якщо раніше їх застосовували для пристрою бігових доріжок на стадіонах, то зараз повсюдно існує безліч майданчиків для ігрових видів спорту.

Гумове спортивне покриття може мати будь-який колір і це часто використовується для розмітки на майданчиках. Структура покриття така, що воно одночасно захищає спортсмена від травм, але в той же час надає хорошу амортизацію. Покриття добре пропускає вологу, завдяки своїй пористій структурі.

Гумове покриття підходить для облаштування стадіонів для легкої атлетики, майданчиків для волейболу, тенісу, баскетболу та інших ігрових видів спорту.

Даний вид покриття практично не вимагає догляду і виробники гарантують, що він прослужить 15-25 років.

Спортивний паркет

Може бути стаціонарною системою, виготовленою з міцних порід дерева, або швидкомонтованою системою, яка збирається як конструктор з панелей, кожна з яких пронумерована.

Це покриття використовується тільки в залах і ідеально підходить для занять гандболом, тенісом, баскетболом. Структура паркету складається з декількох шарів, а поверхня забезпечує ідеальне зчеплення з підошвою і гарантує очікуваний відскік м'яча.

Часто вартість одного квадратного метра перевищує 100 $, так як використовуються дуже якісна деревина. В результаті вартість майданчика може складати кілька десятків тисяч доларів.


Товари беруть участь в огляді

Искусственная трава Grass Pro 12
в наявності
Спортивный линолеум Graboflex Start
Линолеум для танцев Grabo Duet