Як вибирати ламінат?

Как выбирать ламинат?
21 Липня 2017
  •  
  •  5894

Є багато матеріалів для обробки підлоги, одним з найпопулярніших вважається ламінат. Він міцний, підходить для житлових приміщень, магазинів, офісів. Вибрати якісне ламіноване покриття буває складно, слід враховувати кілька основних факторів.

Критерії вибору ламінату

 Матеріал представлений в широкому асортименті, поділяють його на 7 класів. Якщо маркування підлогового покриття починається з цифри 2 (наприклад 21-23), то покриття можна використовувати в спальні, кухні, дитячій, інших житлових кімнатах. Ламінат 33 класу підходить для застосування в громадських приміщеннях .
 
 Ламінована підлога високих класів характеризуються хорошою зносостійкістю, міцністю.
 На сьогоднішній день найбільш поширеним класом ламінату для житлових приміщень є 32 клас.
 
 Наступний критерій вибору - вологостійкість матеріалу. Цей параметр залежить від щільності HDF-плити, типу ламінованого покриття. Чим вище щільність HDF-плити, тим менше покриття боїться води. Сучасні виробники ламінату використовують плиту щільністю не нижче 850 кг/м.куб. Клеєвий ламінат практично не має щілин після правильного укладання, тому волога не проникає всередину. Відмінним вибором стане замковий водостійкий матеріал на стандартній основі.
 
При покупці ламінату потрібно дивитися на інші параметри:
  1. Товщина дошки.
  2. Компанія-виробник матеріалу.
  3. Екологічна чистота.
  4. Дизайн покриття.
 Товщина ламінованої дошки становить 6-12 мм. Чим товще дошка, тим легше монтувати ламінат. Таке підлогове покриття буде відмінно поглинати звуки, прослужить довго. Варто вибирати дошки, товщина яких дорівнює 8-12 мм.
 Перевагу слід віддати відомим компаніям-виробникам ламінату. Це можуть бути іноземні фірми, перевірені вітчизняні виробники. Авторитетні фірми дають гарантію на свою продукцію строком від 5 до 20 років. Дешеві покриття мають мінімальний термін гарантії, вони дуже швидко зношуються.
 
 Екологічна чистота матеріалу - один з головних критеріїв вибору. Виробники використовують формальдегідні смоли, яка здешевлює вартість ламінованих дощок. Ця речовина у великих кількостях є небезпечною для здоров'я людини. Купуючи ламінат, слід звертати увагу на ступінь вмісту формальдегідних смол. Матеріал з маркуванням "Е1" безпечний в екологічному плані, підходить для застосування в житлових кімнатах.
 
 Дизайн підлогового покриття є на будь-який смак. Широкий вибір відтінків, фактур дощок дозволяє вибрати оптимальний варіант для будь-якого приміщення. Хороший ламінат повинен мати мінімальну повторюваність малюнку, природну фактуру дерева. У продажу є текстурний, рельєфний, дизайнерський, зістарений і інший ламінат. Ламінат на кухню відмінно підійде в дизайні " під плитку ", в спальню -" під дерево ". 

 Корисні рекомендації при виборі ламінату

 Важливу роль при виборі матеріалу грає тип замкового з'єднання, наявність або відсутність фаски, вартість. Слід звертати увагу на розміри панелі, зносостійкість. Ламінат високої якості відповідає таким критеріям:
  • має деревний запах;
  • колір зворотного боку панелей бежевий;
  • товщина дошки дорівнює 8-12 мм;
  • має гарантію;
  • є безпечним в екологічному плані.
Не потрібно поспішати з вибором покриття. Перевагу варто віддати виробникам, які є учасниками асоціації EPLF. Їхня продукція довговічна, стійка до зносу.

Товари беруть участь в огляді

Ламинат Kronotex Advanced
Код:
380.052 грн
color of product
color of product
color of product
color of product
color of product
Ламинат Tarkett Infinite
Ламинат Kronostar Superior Home
Ламинат Kronopol Strong Line
в наявності
Ламинат КЗМ Floor Nature