Плюси і мінуси ламінату

Плюсы и минусы ламината
21 Квітня 2017
  •  
  •  10793

Ламінат має багатошарову структуру, що випливає з самої назви (в перекладі з латині - «шаруватий»). Основний його шар - це деревоволокнисті плити підвищеної щільності. Знизу плита ДВП обклеєна синтетичним шаром, призначеним для захисту її від деформації, посилення жорсткості. Зверху знаходиться шар паперу з декоративним малюнком. Все це покривається акриловими або меламіновими лаками і смолами.

Основні переваги ламінату

Безсумнівно, основною перевагою є його доступна ціна. Цей вид обробки підлоги вибирають найчастіше як альтернативу паркету, вартість якого набагато вища. Це пояснюється штучним походженням даного виду покриття. За рахунок нескладної технології його виробництва і використання синтетичних матеріалів вдалося добитися відносно низької ціни.
 
 Ще одним плюсом варто виділити зовнішній вигляд ламінату. Можливий вибір будь-якого декоративного малюнку поверхні, який буде поєднуватися зі стінами, шпалерами та іншими об'єктами в кімнаті. Крім того, він має досить стильний і естетичний вигляд.
 
 У порівнянні з лінолеумом, паркетом і іншими видами підлогових покриттів, ламінат дуже простий в укладанні. За 2-3 години можливо покрити їм кімнату середніх розмірів. Кожна плитка має спеціальний замок, за допомогою якого матеріал легко набирається один в один по всьому периметру підлоги.
 
 Міцність - ще одна важлива перевага цього штучного покриття. Ламінат в змозі витримати без пошкодження верхнього шару важкі меблі, тонкі жіночі каблуки, дитячі гострокутні іграшки та інші зовнішні впливи.
 
 На відміну від лінолеуму, не вимагає спеціальних додаткових підкладок. Екологічність цього покриття можна віднести як до плюсів, так і мінусів. У своєму складі він має синтетичні матеріали, в яких присутні смоли фенолу і формальдегіду, шкідливі для здоров'я людини.
 
 Тому, за шкідливістю шаруватий пластик поступається паркету, але є безпечніше лінолеуму та інших покриттів для підлоги. Однак ламінат високого класу має мінімальні включення шкідливих речовин, і прирівнюється в даному критерії до дерев'яного покриття. Відповідно, ціна його буде на порядок вище.
 
 Шумоізоляція - відносна перевага. Максимальне поглинання звуку гарантовано лише при ідеально рівному його укладанні. Тому, підлога перед обробкою повинна мати зміну в рівні не більше 1 мм на квадратний метр. Іноді прямо в комплекті з ним йде ущільнювач, що згладжує шар, який приховує незначні нерівності підлоги і служить додатковим шумоізолюючим буфером. Якщо під штучним покриттям будуть навіть незначні порожнечі, то він перетвориться в джерело шуму. Будуть чутні навіть кроки домашнього вихованця.

Основні недоліки ламінату 

 Він на 70% складається з деревних волокон, тому має низьку вологостійкість і схильний до деформації при тривалому контакті з водою. Відповідно, його рідко застосовують для ванних кімнат. Крім того, це - недовговічний матеріал, особливо в приміщеннях високої прохідності. Згодом захисний шар стирається і починає пошкоджуватися основний. Середній термін служби цього покриття - 7-8 років.
 
Ламінат є холодним, по відчуттю, покриттям, на відміну від того ж паркету. Це особливо відчутно в холодну пору року.

Товари беруть участь в огляді

Ламинат Синтерос Дубарт
Ламинат Classen City
Код:
299.00 грн
color of product
color of product
color of product
color of product
color of product
Ламинат Kronopol Progress
Ламинат Kronopol Massive
Ламинат Kronopol Excellence