Поради дизайнерів: який колір ламінату вибрати?

Советы дизайнеров: какой цвет ламината выбрать?
18 Лютого 2018
  •  
  •  21415

Не секрет, що правильний вибір забарвлення підлогового покриття, а також його поєднання з оздоблювальними матеріалами і меблями допоможуть зробити будь-яке приміщення затишним і стильним. Домогтися потрібного ефекту зможуть навіть ті, хто не має знань в області дизайну, просто дотримуючись деякі рекомендації.

Ламінат: особливості покриття і його переваги

Ламінат - це підлогове покриття, яке створюється з деревоволокнистих плит (підійде тільки матеріал високої щільності). Кожна дошка володіє чотирма шарами, а саме нижнім, що несе, декоративним і верхнім. Крім того, всі моделі ламінату відрізняються наявністю ряду переваг, до яких слід віднести:

  • стильний зовнішній вигляд - на сучасному ринку представлені вироби з різними варіантами дизайну і кольору, при цьому всі вони привабливі по-своєму;
  • тривалий термін використання - якісний підлогу служить від 5 до 15 років без втрати початкових характеристик;
  • повна безпека - натуральний склад і правильна технологія виготовлення робить підлогове покриття екологічно чистим;
  • високі технічні показники - ламінат має гарну тепло-і шумоізоляцією, а також є повністю зносостійким покриттям.

Також існує класифікація даного типу підлогового покриття (але вона може змінюватися в залежності від країни-виробника). Параметр класу вказує на те, де доречно використовувати виріб. Всього існує чотири, а саме: 31 (для житлових приміщень), 32 клас ламінату (для громадських з низьким навантаженням), 33 (для комерційних об'єктів), 34 (для спеціальних приміщень).

Який колір ламінату вибрати?

Якщо ви не плануєте робити капітальний ремонт щороку, то підбирати колір підлогового покриття потрібно таким чином, щоб він ідеально поєднувався з різними дизайнами приміщення. Першим і найголовнішим правилом є правильне поєднання статі з міжкімнатними дверима і меблями. Вважається, що всі ці компоненти повинні бути представлені однією і тій же кольоровій гамі - теплою або ж холодної.

Найбільш поширеним і не «примхливим» вважається підлогу нейтрального відтінку. Він добре буде виглядати з різними типами гарнітура, а також обробкою стін і стелі. У той час як ламінат рудого кольору можна поєднати з усіма кольорами і стилями. Чи не вдалим варіантом буде і поєднання такого покриття з блакитної (синьої) меблями або шпалерами. Також вкрай не рекомендується поєднувати його з відтінками рожевого і фіолетового.

У 2018 року особливо популярний білий ламінат, який вважається одним з найбільш універсальних, але не любить надмірно великих контрастів. Бажано поєднати його з дверима того ж тону або ж підібрати відтінок, наближений до кольору меблів. У той же час з темним ламінатом потрібно бути вкрай обережним, так як він добре виглядає тільки в приміщеннях, оформлених в сучасному стилі. Вкрай невдалим і позбавленим смаку рішенням вважається комбінація ламінату темного кольору з міжкімнатними дверима білого тонна.

Поради дизайнерів

При виборі підлогового покриття варто задуматися про те, яке саме приміщення ви хочете бачити в кінцевому підсумку. Адже завдяки правильному підбору комплектуючих (підлоги, меблів, кольору стін і стелі) можна до невпізнання перетворити кімнату, правильно зробивши акценти. Для цього варто вивчити найпопулярніші і прості рекомендації дизайнерів, а саме:

  1. Світлий підлогу і стіни допоможуть зробити приміщення просторим і затишним. Головне додати трохи фарби і кольори, наприклад, зробивши одну стіну яскравою.
  2. Темні стіни і світла підлога і стеля допоможуть візуально витягнути приміщення, але при цьому зробити його нижче.
  3. Темний підлогу виглядає більш дорого і стильно, але при поєднанні з такими ж темними дверними полотнами може створитися ефект похмурості.
  4. Світлий ламінат зробить будь-яке приміщення більш свіжим, але в поєднанні зі стінами холодного відтінку може вийти кілька некомфортна обстановка.
  5. Меблі темних кольорів буде добре гармоніювати з білим або сірим ламінатом.
  6. Білий гарнітур ідеально поєднується з покриттям нейтральних і темних кольорів.

Товари беруть участь в огляді

Ламинат Balterio Xpert Pro Good Small
Ламинат AGT Concept Series
Ламинат Berry Alloc Chic
Ламинат Classen Maxwood Titanium