Чим мити ламінат (світлий і темний)?

Чем мыть ламинат (светлый и темный)?
12 Грудня 2017
  •  
  •  10594

Гарне підлогове покриття повинне бути не тільки практичним і довговічним, але і зручним в догляді. У цій статті ми розповімо вам про те, як саме доглядати за ламінатом, щоб він завжди виглядав бездоганно.

Що таке ламінат?

Ламінат - це підлогове покриття, яке виготовляється з деревоволокнистих плит. Верхнім шаром є спеціальна плівка, яка має високу зносостійкість і виконує декоративну функцію.

Темний і світлий ламінат: особливості догляду

При виборі підлогового покриття варто заздалегідь подумати про те, якому колірному відтінку віддати перевагу. Палітра кольорів на сучасному ринку досить велика, але все ж всі моделі умовно можна поділити на покриття світлого і темного типу. Вважається, що більш невибагливим все ж є світла підлога, з таких причин, як:

  • на ній не видно розводів;
  • ховається наявність пилу;
  • не помітні сліди ніг;
  • потертості, які виникають з часом, не кидаються в очі.

Для того щоб темний ламінат виглядав ефектно і дорого його потрібно прибирати щодня, особливо це стосується покриттів з глянцевою поверхнею. Йдеться про комплексне прибирання за допомогою пилососа, а також вологою (ганчіркою).

Як правильно прибирати ламінат?

Після укладання нового покриття потрібно подумати про правильний догляд. Бажано прибирати підлогу якомога частіше, щоб вона довше зберігала свій привабливий зовнішній вигляд. Для кращого очищення варто використовувати спеціальні миючі засоби. Зверніть увагу, що для прибирання підійдуть тільки ті товари, які виготовляються спеціально для догляду за ламінатом. Крім того, існує навіть спеціальна паста, яка дозволяє прибрати подряпини з покриття.

Ні в якому разі не можна використовувати металеві щітки і засоби, до складу яких входять абразивні компоненти. Прибирання за допомогою ганчірки здійснюється за умови, якщо її добре вичавили. Покриття не любить воду, тому ні в якому разі не можна сильно його мочити. Механічна чистка можлива за умови, якщо ви впевнені, що не пошкодите покриття (наприклад, можна прибрати лопаткою віск або засохлий клей). Якщо ж на підлогу пролилося масло або сік ягід, то безпечно видалити його можна за допомогою нейлонової тканини.

Способи прибирання

Є кілька способів догляду за таким тендітним покриттям як ламінат. Розглянемо чим і як чистити підлогу:

  1. Вологе прибирання - використовуємо воду, м'яку ганчірку і спеціальний засіб для очищення ламінату. Важливо, щоб ганчірка була максимально викручена, адже покриття не любить воду і може дуже зіпсуватися від цього. У воду додаємо миючий засіб і вологою ганчіркою протираємо підлогу.
  2. Сухе прибирання - можна використовувати пилосос, але якщо дуже акуратно і з м'якими насадками або ж підмести підлогу звичайним віником.
  3. Ще можна для прибирання ламінату використовувати водяний пилосос, але в ньому є потреба, якщо це велике приміщення і велика прохідність людей.

Але найоптимальнішим способом залишається вологе прибирання за допомогою ганчірки і миючого засобу.

Товари беруть участь в огляді

Ламинат AGT Concept Series
Ламинат AGT Nature Line
Ламинат Balterio Grandeur
Ламинат Balterio Axion