Що таке фальшпідлога і для чого вона потрібна?

Что такое фальшпол и для чего он нужен?
8 Березня 2016
  •  
  •  18614

Фальшпідлога - це надміцні плити ДСП, лінійні розміри яких становлять 600х600 мм, а товщина варіюється в діапазоні від 26 до 42 мм. Так що таке фальшпідлога і для чого вона потрібна?

Зовнішнім покриттям можуть бути різні оздоблювальні матеріали, такі як ламінат, каучук, ПВХ і інші, але як правило використовують плитковий ковролін, тоді як матеріал основної конструкції фальшпідлоги безпосередньо залежить від розрахункових навантажень, яким буде піддаватися підлога в процесі експлуатації.

Якщо є ймовірність того, що вони будуть досить значні, то для нижньої поверхні такої підлоги краще всього підійдуть штамповані сталеві пластини. В іншому випадку, тобто при невеликих навантаженнях, в якості такої поверхні цілком згодиться лист алюмінію.

Таким чином, вищевказана металева каркасна конструкція сприяє забезпеченню на належному рівні міцності і безпеки системи фальшпідлоги, а завдяки застосуванню спеціальних синтетичних накладок для амортизації з'являється ще й третя функція звукоізоляції.

Безпосередньо сама система регульованого підлоги являє собою каркас з металу, що має вертикальні стійки і горизонтальні балки, що з'єднують і підтримують панелі. Стійки, в свою чергу, посилені за допомогою стрижнів з алюмінію або сталі. Також є спеціальні фіксатори, які скріплюють поперечні балки з панелями. Для регуляції висоти над поверхнею основної підлоги застосовуються болти, які самофіксуються.

Прямим призначенням даної системи є, як обробка приміщення, так і організація підпільного простору, що особливо актуально для офісних і технічних приміщень. Розрахунки, пов'язані з фальшпідлогою, залежать від обсягу тих інженерних комунікацій, які потрібно замаскувати з її допомогою, оскільки відстань до несучої конструкції підлоги може коливатися в діапазоні від 6 см до 2,5 м.

Основна перевага такої системи якраз і полягає в тому, що з її допомогою можливий практично вільний доступ до прихованих комунікацій, оскільки демонтується вона дуже швидко. Для забезпечення необхідного повітрообміну в підпільному просторі встановлюються спеціальні перфоровані решітки для підтримки циркуляції.

Варто додати, що в приміщеннях, де є скупчення комп'ютерів або іншої техніки, фальшпідлога сприяє створенню необхідного мікроклімату і підтримують антистатичність. Крім того, використовуючи фальшпідлогу, з'являється можливість застосування різних килимових покриттів, зокрема, килимової плитки, яка представлена ​​в різних колірних і фактурних варіаціях.

Отже, до незаперечних переваг регульованої підлоги, яку ще називають фальшпідлогою, відносять:

  1. Її красивий і естетичний зовнішній вигляд, який дозволяє приховати комунікації
  2. З огляду на те, що фальшпідлога є збірною конструкцією, вона проста як в ході монтажних, так і демонтажних робіт
  3. Не вимагає великих затрат часу на установку або розбирання
  4. Чи полегшують доступ до комунікацій
  5. У разі необхідності, дуже просто здійснити їх заміну. ​​

Однак прийнявши рішення про розбудову фальшпідлоги, слід підійти до цього питання досить відповідально, оскільки неправильний розрахунок навантажень на неї або помилки при монтажі здатні спричинити серйозні проблеми при експлуатації. А, значить, може виникнути загроза підвищеного травматизму для людей і можливість псування обладнання.

Ще один важливий момент - це те, що під регульованою підлогою найімовірніше будуть прокладені електрокабелі високої напруги, отже, не обійтися без регулярного візуального обстеження фальшпідлоги для визначення її міцності.

Звертаючись до фахівців, які позиціонують себе як установники регульованої підлоги, безумовно, слід навести довідки про їх досвід і кваліфікацію, щоб уникнути прикрих ситуацій з неправильним монтажем. Оскільки фальшпідлога проявить свої технічні характеристики і кращі якості тільки в разі, якщо його конструкцію не змінювали на свій розсуд, а установка його проведена якісно, ​​відповідально і з необхідною стійкістю.

Сьогодні на ринку представлена виключно фальшпідлога зарубіжного виробництва, оскільки російські компанії поки що не змогли налагодити її випуск.

Товари беруть участь в огляді

в наявності
Ковровая плитка Condor Avant
Фальшпол Wappex
Код:
6529.02 грн
color of product
Фальшпол Ligna