Фальшпідлога: особливості, переваги та види

Фальшпол: особенности, преимущества и виды
10 Жовтня 2018
  •  
  •  5786

Фальшпідлога користується попитом на великих виробництвах вже не перший рік. Адже, часом в приміщенні просто неможливо монтувати звичайне покриття для підлоги через великі навантажень або інших особливостей. Така підлога має безліч переваг і особливостей, дізнатися про які, безсумнівно, варто перед початком установки.

Що таке фальшпол?

Фальшпідлога - це піднята підлога, завдяки якому вдається розмістити інженерні мережі між основою і безпосередньо самим покриттям. Найчастіше зустріти його можна на виробничих потужностях або обчислювальних центрах. Основна особливість статі полягає в тому, що при необхідності можна легко отримати доступ до всіх мереж, просто знявши кілька плит фальшпідлоги. Рівень фальшпідлоги, тобто відстань між плитами і підставами може досягати висоти людського зросту.

Фальшпідлога володіє складною і надійною конструкцією, яка вимагає тривалої і професійної установки. На підставу монтується металевий каркас, який може регулюватися по висоті. Після установки всіх інженерних мереж на каркас кріпляться панелі, які виготовляються з деревинно-стружкової плити. Верхній шар таких панелей покритий звичайним звичним покриттям підлоги, наприклад, ковроліном або ламінатом.  Для того щоб захистити фальшпол від зайвої вологи кожна плита внизу покрита шаром термоізоляції - фольгою. Крім того, на виробництві панелі покривають додатково кромкою. А ось поліпшити параметри звукоізоляції вдається, завдяки використанню спеціальних амортизаційних прокладок, які розміщуються між основою і панелями фальшпола.

Якими перевагами володіє фальшпол?

Піднятий підлогу (або як його ще називають навісний) володіє величезною кількістю переваг в порівнянні зі звичайними покриттям для підлоги комерційного типу, а саме такими, як:

  1. Швидка збірка. Будь-яку панель легко підняти і отримати доступ до інженерних мереж. Крім того, замість деяких плит при необхідності можна встановити вентиляційну решітку.
  2. Можливість замаскувати комунікації. Завдяки наявності можливості регулювання рівня висоти металевого каркаса, під підлогою можна заховати будь-які проводи і труби.
  3. Міцність і надійність. Завдяки металевого каркаса така підлога здатний прослужити своєму власникові десятки років. Він відмінно справляється з високими щоденними навантаженнями, в тому числі великою прохідністю.
  4. Можливість реконструкції. При виникненні поломки фальшпол подається локальному ремонту. Крім того, з часом верхні панелі можна замінити, залишивши старий металевий каркас.
  5. Великий вибір варіантів дизайну верхнього шару. Так як кожна панель зверху покривається звичним покриттям підлоги можна комбінувати плити різного кольору, створюючи унікальні дизайнерські рішення.

Встановивши фальшпыдлогу, ви зможете отримати не тільки красиве, а й довговічне покриття. Крім того, варто відзначити, що за навісним підлогою легко і просто доглядати. Завдяки наявності спеціальних антикорозійних покриттів він не покривається іржею навіть при регулярному контакті з водою по кілька разів на день.