Яке підлогове покриття вибрати на кухню

Какое напольное покрытие выбрать на кухню?
6 Вересня 2018
  •  
  •  4359

Кухня - особливе місце в будь-якому частому будинку або апартаментах, тому вибирати оздоблювальні матеріали для цього приміщення потрібно вкрай ретельно. Це відноситься і до підлогового покриття, адже на нього щодня покладаються величезні навантаження. Крім того, підлога повинна бути не слизькою, міцним і при цьому вологостійким.

На що звернути увагу при виборі покриття для підлоги на кухню?

Перше, що необхідно враховувати - це зовнішні характеристики. Пол повинен добре поєднуватися не тільки з іншими оздоблювальними матеріалами, а й кухонним гарнітуром. Також перед покупкою необхідно уважно вивчити підставу, на яке в подальшому він буде укладатися. Пам'ятайте, що саме від його якості залежить наскільки довго прослужить покриття.

Кращі рішення для кухні

Незважаючи на те, що сучасний ринок пропонує величезний асортимент підлог, для кухні підійде далеко не кожен з них. Справа в тому, що матеріал повинен мати підвищену міцність, якщо ви хочете, щоб матеріал не втратив своїх зовнішніх якостей після декількох років використання. Найбільш придатними є такі варіанти, як:

  1. Керамічна плитка. Це найбільш популярний вид підлоги, так як він практичний і довговічний. Крім того, завдяки великому вибору матеріалу можливо створити по-справжньому унікальне дизайнерське рішення. Плитка не боїться вологи і дуже легко очищається звичайної вологою ганчіркою. Єдиний недолік такого статі - це те, що він дуже холодний.
  2. Лінолеум. Бюджетний варіант, який в середньому зможе прослужити своєму господареві близько 10 років. Пол володіє відмінними показниками тепло- і звукоізоляції, при цьому абсолютно не боячись високої вологості. Але пам'ятайте, лінолеум змінює колір при частому контакті з ультрафіолетом.
  3. Пробка. Вона вважається найбільш чистим в плані екології і безпечним видом статі, але далеко недешевим. Його установка вимагає багато часу і спеціальних знань, але при цьому він буде максимально теплим з усіх. Крім того, покриття дуже просто очищається і володіє відмінними показниками звукоізоляції.