Як укладати кахель: фото та поради

Как укладывать кафель: фото и советы
25 Січня 2019
  •  
  •  5176

Сьогодні існує безліч видів сучасних підлогових покриттів (ламінат, лінолеум, паркет, керамограніт і т.д.), однак мільйони людей все ж обирають міцний і надійний кахель. Такий матеріал відрізняється довговічністю, стійкістю до стирання і, звичайно ж, чудовою естетикою. Але дуже важливо правильно виконати укладання кахлю. Як же це зробити? Спробуємо розібратися нижче.

Що знадобитися для роботи?

Для роботи знадобляться: кахельна плитка, клей, плиткоріз, шпатель, лопатка, інструменти для виконання розмітки (рулетка, рівень, олівець), будівельні рукавички, грунтовка, відро, губки і ганчірки, скребок. Для того, щоб проміжки між плитками в ході укладання залишалися рівними, зручно використовувати спеціальні хрестики.

Читайте також: Чим відрізняється кахель від керамограніта?

Як укладати кахель? - Етапи та поради

  1. Підготовчі роботи. Закрити всі двері і вікна для запобігання протягів. Стежити, щоб температура в приміщенні не опускалася нижче 5 градусів за Цельсієм. Також слід підмести і пропилососити підлогу, прибрати залишки лакофарбових та інших матеріалів, які можуть перешкодити зчепленню. Поверхня основи повинна бути сухою і чистою.
  2. Планування робіт. Необхідно розкласти кахельну плитку, щоб визначитися зі способом найкращого ії розташування. Ділянки плитки, які необхідно підрізати, найкраще розміщувати ближче до кутів приміщення.
  3. Наносимо клей рівним шаром за допомогою лопатки і шпателя на ділянку не більше одного квадратного метра.
  4. Робимо укладання сегментів кахельної плитки, починаючи від центру приміщення. Для дотримання рівних ліній можна використовувати шнури або розмітку рівнем.
  5. Наступний етап - обрізка плитки, яка виконується плиткорізом. Укладання обрізаних сегментів виконується в кінці, коли основна частина кахельної плитки вже укладена.

    Читайте також: Глянцевий і матовий кахель: переваги і недоліки

Якщо ви не знаєте, як обрати кахельну плитку для приміщення або хороший клей, за допомогою радимо звернутися до менеджера магазина, який порадить оптимальний для вас варіант. В інтернет-магазині Контракт Пол працюють кваліфіковані та досвідчені фахівці, які завжди готові допомогти з підбором необхідного підлогового покриття згідно з вимогами і побажань клієнта, а також виділеному бюджету.