Поради дизайнерів: який колір кахлю вибрати для ванної?

Советы дизайнеров: какой цвет кафеля выбрать для ванной?
19 Квітня 2018
  •  
  •  20859

Керамічною плиткою прийнято називати виріб, що використовується в якості облицювального матеріалу. Вона проводиться з натуральних компонентів і може відрізнятися своїми розмірами і дизайном. Найскладніше при виборі даного матеріалу - це визначитися з його кольором. Найбільш правильне рішення полягає в тому, щоб прислухатися до думки професійних дизайнерів, які знають, як зробити вашу ванну привабливою і стильною.

ТОП-5 важливих порад при виборі кольору кахлю у ванну кімнату

Сучасний ринок має величезний асортиментом керамічної плитки для приміщень будь-якого типу. Десятки виробників випускають щорічно нові колекції кахлю різних кольорів і стилів. Підібрати оптимальний матеріал вам допоможуть п'ять основних порад від кращих дизайнерів.

Порада 1: Вибір оптимального відтінку кольору для ванної кімнати

Це перший і самий головних крок, від якого буде залежати те, як саме ваша ванна буде виглядати в цілому. Найбільш придатними є такі кольори:

  • білий;
  • зелений;
  • бежевий;
  • кавовий;
  • блакитний.

Більш яскраві відтінки можуть використовуватися для створення акцентів, але не в якості основного тону. Крім того, вкрай не рекомендується використовувати чорну плитку, так як вона додасть приміщенню похмурості. Винятком є ​​ванні кімнати, які обладнані великим вікном.

Порада 2: Вибір кольору з урахуванням детальної аналізу приміщення

 глянцева керамічна плитка

При виборі кафеля варто врахувати, в якій саме ванній кімнаті він буде укладатись. Перше, на що стоїть звернути увагу - це світло. Очень часто відтінки плитки змінюється в приміщенні з штучним освітленням. Крім того, глянцевий матеріал буде блестеть на світло, і деякі з часом це обтяжує.

Якщо приміщення невеликого розміру, то варто використовувати плитку світлого тону (але без великих розмірів), так як вона зробить ванну візуально більшою. А ось наявність вертикальних рисунків на кафелі допоможе створити ефект більш високих потолків.

Порада 3: Вибір типу поверхні плітки

Вибираючи кольорові плитки, слід пам'ятати, що існує три види її поверхні, а саме:

  1. Глянцева. Її основні переваги - це можливість сховати розлучення від води. Крім того, кафель з такою поверхнею відображає світло. Вироби світлого тони будуть давати невеликий блик, тоді як темний кафель блестять значно сильніше.
  2. Матова. Має шероховатую поверхню і частіше всього використовується для монтажу на пол. Багато виробників створюють такий кафель таким чином, щоб зовнішньо він імітував натуральний матеріал, наприклад, дерево або камінь.
  3.  Матовая керамічна плитка
  4. Зеркальна. Це більш дорогостоящая плитка, але вона використовується тільки для покриття невеликих ділянок стін. Она візуально збільшує глибину приміщення та часто застосовується як додатковий світло. Можно монтувати як на стінах, так і на потолке, так і на пол.
  5. Порада 4: Підбирайте кольорові плитки залежно від розмірів приміщення

    Для більших ванних кімнат можна без проблем купувати плиту будь-яких відтінків, які будуть створювати між собою контраст. У той же час для маленьких приміщень колір кафеля є дуже важливим аспектом, тому варто звернути увагу на це питання. Ні в якому разі не купуйте матеріал темних контрастних тонів, так як він зробить приміщення візуально менше. Крім того, не варто монтувати плиту з великим і дрібним рисунком, який повторюється.

    Для невеликих ванних кімнат ідеально підійде кафе світлових тонів, які будуть плавно переходити від одного до іншого. Такой шаг поможет навіть невеликій кімнаті зробити візуально ширше і довше. Зеркальна керамічна плитка

    Порада 5: Як визначити стиль при виборі кольору?

    На сьогоднішній день існує безліч дизайнерських рішень для ванних кімнат будь-якого розміру. Наиболее популярными являются такі стилі, як: мінімалізм, восток або класика. Але для ванної кімнати самим безпроіграшним варіантом стане морська стилізація, яка додасть приміщення атмосфери свіжості та чистоти.