Поліпропіленовий і поліамідний ковролін: за і проти

Полипропиленовый и полиамидный ковролин: за и против
8 Березня 2016
  •  
  •  4648

Дешевий ковролін, як правило, виготовляється з поліпропіленової нитки, яка за своїми характеристиками гірші поліамідної, але в той же час практично вдвічі дешевші.

Поліамідна нитка більш стійка до стирання, а також краще за пожежним нормам. Поліпропіленова нитка горить і плавиться при набагато нижчих температурах ніж поліамідна. Ось чому, по пожежним нормам ковролін з поліпропілену не може використовуватися в громадських приміщеннях а також в приміщеннях, які лежать на шляху евакуації людей.

Поліпропіленовий ковролін не може використовуватися в коридорах, сходових клітках, в холах і рецепціях.

Дешевий ковролін з поліпропілену може бути використаний в деяких випадках в комерційних приміщеннях. Це можуть бути кімнати готелів або службові приміщення, які не передбачають масового скупчення людей.

Поліпропіленовий ковролін програє поліамідному в насиченості і глибині кольору, швидше вигорає і витоптується. Однак ця різниця не настільки помітна на темних тонах - синіх, сірих, коричневих, зелених. Саме тому дешевий ковролін виготовляють в обмеженій колірній гамі.

Недорогий ковролін може служити дуже довго при правильній експлуатації і ретельному регулярному прибиранню. Середньостатистичний термін служби дешевого ковроліну становить від трьох до семи років.

Одним з найбільш доступних за ціною килимових покриттів є ковролін на гумовій основі. Такий ковролін може прослужити до десяти років! Однак колірна гамма цього ковроліну часто відштовхує покупців. Найбільшою популярністю цей тип ковроліну користується у контрактних покупців, які прагнуть найкращим чином використовувати свої кошти.