Як обшити сходи ковроліном?

Как обшить лестницу ковролином?
31 Жовтня 2018
  •  
  •  12239

Якщо в будинку є сходи, то відразу виникає один з двох питань: як надати їй більш вишуканого зовнішнього вигляду або як довше зберегти її привабливий вигляд? Яка б ситуація не виникла у вас, вихід один - обшити сходи ковроліном.

Читайте також: Що таке ковролін? Сфери і класи застосування ковроліну

Як це зробити?

Існує кілька способів, завдяки якому ви можете обшити свою драбину ковроліном. Це дозволить не тільки візуально зробити підйом більш привабливим, але і поліпшити показники шумоізоляції. Крім того, при падінні ймовірність отримання травми буде значно нижче (завдяки товстому шару килимового покриття). Отже, монтаж можна провести за допомогою:

  1. Клея. Для роботи вам буде потрібно наступні інструменти: рулетка, ніж, і олівець. Це найбільш тривалий спосіб установки, так як покриття необхідно розрізати на невеликі шматочки, щоб обробити всі сходинки по-окремо. Підстава покривається шаром клею для ковроліну, після чого із застосуванням шпателя матеріал притискається до підлоги. Уривок зайвих фрагментів відбувається вже після того, як ковролін був закріплений на підставі.
  2. Штанги. Найпростіший і швидкий спосіб монтажу, так як покриття кріпиться в цілому вигляді. Але підходить такий метод тільки за умови використання килимової доріжки. Для цього на кутах ступенів встановлюється штанга, яка кріпиться на спеціальні класичні кільця. З інструментів вам буде потрібно: рулетка, олівець, викрутка.
  3. планок. Для виконання монтажу за допомогою фіксуючих планок будуть потрібні колючкуваті рейки, зроблені з фанери. Саме на них, немов на гаках, буде триматися покриття. Планки приклеюється до основи (виключно ідеально рівне) або ж прибити цвяхами. Цей спосіб найбільш дорогий, так як перед монтажем необхідно зупинити повстяну накладку по всій сходах. Потрібно буде підготувати інструмент для забивання скоб, долото, ніж, метр, олівець, киянку, цвяхи і перфоратор.

Головні секрети при обшивці сходи ковроліном

Щоб спростити процес монтажу покриття на сходовий проліт варто прислухатися до деяких порад. Завдяки їм ви зможете самостійно виконати установку з першого разу. Отже, основні секрети при обшивці:

  • перед початком монтажу важливо застелити ковролін, залишити на одну добу;
  • при необхідності виконати підрізування слід почати це потрібно з середини покриття;
  • при використанні клею слід добре прасувати покриття, щоб при висиханні не з'явились пухирі;
  • після установки статі необхідно дати йому 24 години для повного закріплення;
  • процес підгону ковроліну виконують строго по ворсу.