Де купити килимове покриття?

Где купить ковровое покрытие?
9 Березня 2016
  •  
  •  5545

Де купити килимове покриття?

Є не так вже й багато варіантів вибору.
  1. Варіант перший - ринок.
  2. Варіант другий - загальнобудівельний магазин.
  3. Варіант третій - інтернет магазин в чистому вигляді.
  4. Варіант четвертий - спеціалізований магазин підлогових покриттів.

Розглянемо плюси і мінуси кожного з варіантів.

Ринок (Юність/Петрівка/Шпалерний/Інші)

Купити ковролін на ринку, як виявилося згодом наших спостережень виявилося досить важко, особливо, якщо вас не влаштовує вибір з трьох варіантів, в ціновій категорії до 100 грн/м.кв. Радує можливість покупки будь-якої кількості - від 1 до безлічі метрів квадратних. Деякі продавці можуть запропонувати відрізати вам саме потрібний розмір ковроліну. Це дуже зручно, якщо вам, наприклад, потрібен ковролін в коридор, розміром 2,5*1,8. Справа в тому, що більшість килимових покриттів виробляються в 4-х метрової ширини, і відріз здійснюється тільки поперек рулону.

Іншими словами, вам, звичайно, пропонується купити будь-яку кількість по довжині рулону, але немає можливості купити будь-яку кількість по ширині. І безліч продавців, у випадку з коридором, продадуть вам 4 м*1,8 м. Тут же і криється невелика каверза, пов'язана з купівлею килимового покриття на ринку. Відрізати потрібний шматок 2,5*1,8 вам допоможуть, але заплатити доведеться все одно за 4 м*1,8 м! І в цьому випадку найкращим варіантом є піти додому не з потрібним шматком, а з чесно сплаченим! Отже, підбиваючи підсумок - ринок, не найбільш вдале місце для вибору килимового покриття, з таких причин:

  • обмеженість вибору по ціновій категорії (всі запропоновані варіанти - не дорожче 50-70 грн/м.кв., Що пов'язано з націленістю на певний клас споживача);
  • обмеженість асортименту (наслідок обмеженості за ціною - не так вже й багато килимових покриттів в ціновому розрізі від 0 до 70 грн за 1 метр квадратний).
 Непрямим плюсом є можливість тут же, на ринку, оформити оверлок покриття - якщо він вам, звичайно ж, потрібен.

Загальнобудівельний магазин - все великі супермаркети будматеріалів

 Купівля килимового покриття в будівельному магазині - справа складна, як здалося нам на перший погляд. Повна відсутність необхідних знань за матеріалом і загальна відсутність продавців консультантів роблять вибір вельми скрутним. Це, до речі, стосується практично всіх будівельних магазинів і всіх будматеріалів. Отримати адекватну консультацію (навіть якщо ви знайшли продавця консультанта) дуже важко. Це пов'язано в першу чергу з величезною шириною асортименту. Дуже важко, навіть досвідченому продавцеві, сконцентрувати в собі достатню кількість знань по вузькопрофільній продукціі.Такі фахівці вирощуються роками практики і навчання.

Основною причиною є ще один негативний чинник, пов'язаний з купівлею ковроліну в будсупермаркеті. Необхідність глибоких знань тематики підлогових покриттів роблять широту асортименту будмагазину дуже вузькою. В основному це хіти продажу, які всі знають, і про які не треба пояснювати. Такі товари продаються самі собою. Біда в тому, що їх не так вже й багато. Звідси ситуація - приходимо в магазин, а там три варіанти килимових покриттів, призначених, в основному, для домашнього, нетривалого використання, як правило синтетичних і від нікому не відомих китайських виробників.

Товар, представлений в будмагазинах, за великим рахунком - найдешевший в своїй категорії і очікувати від такого товару прийнятної якості не потрібно. І ця ситуація - результат конкурентної боротьби за масовість продажу, яка можлива тільки шляхом зниження цін і пропозиції споживачеві товарів невідомих брендів. Жорстка конкуренція ритейлерів просто зобов'язує обмежувати свій асортимент дуже дешевими пропозиціями.

Підводячи підсумок: будівельний супермаркет не надто хороше місце для покупки килимового покриття по ряду причин:

  • обмежений асортимент в рамках однієї колекції (великі площі все таки не нескінченні, а рулони килимових покриттів досить габаритні - до 5 метрів в ширину);
  • обмежений асортимент в цілому (цінова боротьба за покупця змушує пропонувати найдешевші і не найякісніші покриття для підлоги, як правило китайського походження);
  • відсутність можливості отримання розумної консультації
  • асортимент - виключно товари широкого вжитку (як правило - відсутність спеціалізованих підлогових покриттів: ковролін для офісу, для готелю, для ресторану)

Інтернет-магазин в чистому вигляді

Купівля килимового покриття в інтернет магазині виправдана тільки тоді, коли цей магазин пропонує дуже привабливу ціну, а репутація магазину на висоті. На жаль чи на щастя, вітчизняний Інтернет простір позбавлений авторитетних будівельних інтернет магазинів, і тим більше спеціалізованих інтернет магазинів підлогових покриттів. Всім нам добре відомі інтернет магазини побутової і комп'ютерної техніки, в тому числі і дуже довірені з точки зору споживача. Проблема будівельної тематики (і причина відсутності сильних інтернет магазинів) полягає в тому, що товар - в основному не штучний а відрізний, насипний, розливний, мірний і т.д. Продавати такий товар через корзину, як це прийнято в інтернет магазині дуже складно.

Проте, якщо ж і знайти такий магазин, то покупка в ньому товару - дуже небезпечне заняття. Більшість інтернет магазинів - не мають офісу. Не кажучи вже про склад. Якщо ви збираєтеся купити товар на значущу для вас суму - остерігайтеся давати її людям які не мають навіть офісу. До речі, його відсутність - причина понад дешевих цін. Підсумок - не купуйте товари у неперевірених продавців, яких не можна навіть побачити. Це ж стосується і товарів - килимове покриття купити можна тільки після того, як ви його побачите на власні очі!

Спеціалізований магазин підлогових покриттів

Напевно найоптимальніший варіант покупки килимового покриття - це купити його в спеціалізованому магазині підлогових покриттів. Особливо актуально це твердження стає в разі, якщо вам потрібно купити ковролін для спеціалізованого приміщення - магазину, офісу, ресторану, готелю. Не менш важливо звертатися в такі магазини, якщо ви готові заплатити гроші за товар, який підходить вам найкраще - тобто вирішує вашу проблему цілком і повністю. Прикладом проблеми може бути пошук потрібного відтінку, потрібної ширини, потрібного обсягу (якщо мова йде про глобальні закупівлі), потрібної фактури, потрібного складу ворсу.

Килимові покриття - дуже глибока тема будівельно оздоблювальних матеріалів, яка не обмежується трьома варіантами, які можуть запропонувати ринок і будівельний магазин. Невелика проблема полягає в тому, що більшість людей не підозрюючи про широкі можливості цієї тематики в плані глибини варіантів і специфіки, купують вибираючи з того що пропонує звичайний будівельний магазин.