Як вибрати ковролін для будинку?

Как выбрать ковролин для дома?
8 Березня 2016
  •  
  •  5232

Щоб підібрати ковролін для будинку слід звернути увагу на наступні питання.
 
1. Розміри приміщення - потрібно обміряти кімнату за максимальною шириною та довжиною. Залежно від розмірів потрібно визначити яку ширину ковроліну найкраще використовувати в приміщенні. Найпоширеніші ширини - 4, 5 і 3 метри. Найбільш часто в магазинах і в Інтернеті можна зустріти 4-х метрову ширину, 5-ти і 3-х метрові ширини зустрічаються досить рідко через труднощі доставки такого матеріалу.
 
2. Зовнішній вигляд - сюди можна віднести колірну гамму і забарвлення, висоту ворсу, тип ворсу. В залежності від уподобань і типу кімнати найбільш поширеним кольором ковроліну для дому є коричневі і бежеві кольори. У спальних кімнатах покупці вважають за краще використовувати пастельні бежеві відтінки.
 
У прихожих і віталень кімнатах - темніші коричневі або сірі відтінки. Для ігрових кімнат, робочих кабінетів, більярдних кімнат свої переваги клієнти віддають килимовим покриттям з класичним малюнком - з вензелями, медальйонами, точками і іншими фігурами. Ворс ковроліну для дому зазвичай розрізний. Вартість такого ковроліну починається від 7 євро за 1 м.кв.

 Ковролін з розрізним ворсом

  Рис1. Розрізний ворс

 Петельний ковролін - застосовується тільки в передпокої або коридорах, це пов'язано з рівнем комфортності петлевого ковроліну (Приклад). Орієнтовна вартість від 5 євро за 1 м.кв.

Що стосується висоти ворсу, то найчастіше ковролін для будинку купують з відносно товстим ворсом - в межах 1-1,5 см. Перевага такого ворсу - сильна шумоізоляція і прекрасне пом'якшення ходьби. Також товстий ковролін добре тримає тепло в приміщенні. Перед покупкою ковроліну обов'язково потрібно з'ясувати його товщину - щоб правильно підібрати плінтус і перехідні поріжки.

Ковролін з петльовим ворсом

Рис2. Петельний ворс

3. Склад ворсу. Пряжа ковроліну виготовляється з двох основних типів матеріалу - з вовни і з синтетики. Дуже рідко зустрічаються сизалеві і бавовняні килимові покриття. Безумовно дуже якісним матеріалом для ворсу ковроліну є шерсть. Але при цьому ми настійно рекомендуємо уникати дешевих колекцій шерстяного ковроліну. Як правило, дешевизна в вовняному ковроліні досягається шляхом використання неякісної сировини. Неправильно оброблена шерсть буде джерелом неприємного запаху, цвілі.

Шерсть буде погано відновлювати свою структуру, а також ви можете викликати алергічну реакцію. Ну найголовніше, чим так цінується вовняний ковролін - це регуляція вологості в приміщенні. Завдяки своїм властивостям вовняний ковролін відмінно стабілізує вологість в приміщенні осушуючи її при надлишку вологи і випаровуючи її при посушливому мікрокліматі. Дешева шерсть як правило не проявляє такої властивості і тому вибираючи між дешевим вовняним і дорогим синтетичним ковролін - краще вибрати останній.
 
4. Додаткові опції. Зверніть увагу на додаткові властивості ковроліну - наявність підкладки, антибактеріального та антикліщового просочення. Підкладка забезпечить ковроліну додатковий комфорт і звуко-тепло-ізоляцію. Наявність брудовідштовхуючих і бактерицидних просочень зробить експлуатацію ковроліну більш тривалою і безпечною.
 
5. Укладання ковроліну. Самостійно укласти ковролін досить складно, до того ж є ризик просто зіпсувати ковролін. Вартість укладання ковроліну як правило становить не більше 30% від вартості самого ковроліну. Буде набагато раціональніше замовити послуги з укладання, а час, що звільнився пустити на професійну діяльність або просто приділити його рідним і близьким.