Стійкість комерційного ковроліну

Устойчивость коммерческого ковролина
9 Березня 2016
  •  
  •  3895

Комерційний ковролін - об'єктне підлогове покриття текстильного типу, що додає підлозі приміщення краси і комфортності. Комерційний ковролін здатний тривалий час - до 15 років, зберігати свої експлуатаційні характеристики і властивості, чому сприяють сучасні способи обробки матеріалу і сировина, з якої виробляється нитку.
 
Розглянемо більш детально, завдяки чому, комерційний ковролін може справлятися з навантаженнями від ходьби відвідувачів, забрудненнями і впливом меблів.
 
Як вже було сказано раніше, ковролін комерційний виготовляють зі спеціальної сировини і обробляють спеціальним чином. Почнемо з сировини. Сучасне комерційне текстильне покриття виготовляється, в основному, з поліаміду (нейлону). Цьому є логічне пояснення. З усіх типів сировини, використовуваного в якості матеріалу для виготовлення нитки ковроліну, поліамід - найбільш стійкий до таких негативних впливів як стирання, проникнення забруднень, вигоряння на сонці, втрата забарвлення, ламкість.
Поліамідна нитка не тільки добре протистоїть стиранню, вона добре піддається деформації з наступним відновленням форми. Це дуже важлива для комерційного ковроліну властивість забезпечується молекулярною будовою поліаміду. В ході експлуатації, килимове покриття з нейлону не заламується і не кришитися, а просто розтягується або згинається. При цьому не відбувається пошкодження волокна, і після того, як вплив навантаження припиняється, волокно відновлює свою структуру.
 Комерційний поліамідний ковролін хороший своєю інертністю до впливу забруднень і агресивних речовин. Більшість побутових забруднювачів не проникають в товщу килимового покриття і залишаються на поверхні нитки. Таким чином, килимове покриття з поліаміду добре чиститься в процесі хімчистки, легко віддаючи накопичене забруднення.
Важливою складовою цінності поліамідного килимового покриття є його стійкість кольору. Пофарбований в масі поліамідний ворс ковроліну добре тримає забарвлення, не піддається впливу ультрафіолетових променів, не проявляє різнотонне забарвлення.
Ця важлива властивість буде незамінною для монотонних забарвлень килимового покриття, здатних добре проявляти навіть незначну похибку в кольорі.
Спеціальна обробка нитки комерційного килимового покриття продовжує термін експлуатації матеріалу. Наприклад термофіксація нитки дозволяє їй краще зберігати потрібну форму, протидіяти стиранню. Тефлонове напилення нитки килимового покриття створює додатковий серйозний бар'єр як стирання нитки, так і її забруднення. Таким чином, оброблений тефлоном ковролін служитиме на 20-30% довше ніж покриття без обробки.
Напилення і просочення можуть бути найрізноманітнішими. Якщо мова йде про просочення, які покликані надати зносостійкість, то це може бути титанове напилювання, або напилення з оксиду алюмінію, або акрилатной смоли. Якщо мова йде про антибактерицидні властивості килимового покриття - це можуть бути просочення іонами срібла, або інші склади. Для додання комерційному ковроліну антистатичності або токопровідності, його можуть покривати графітом або іншими провідними матеріалами.
Залежно від необхідних вам опцій, якими повинен володіти ковролін, ми зможемо підібрати найбільш відповіний в усіх відношеннях ковролін. Телефонуйте нам, і ми надамо безкоштовну консультацію по темі заміни килимового покриття, оформимо безкоштовний виїзд майстра, відправимо вам комерційну пропозицію з розгорнутою відповіддю на питання покупки або заміни ковроліну.
 

Товари беруть участь в огляді

Ковролин ITC (Arc Edition) Akzento AB
Ковролин Betap Nestor
Ковролин Vebe Merlin
Ковролин Sintelon Leader
Ковролин Vebe Lindau