Оптимальні типи ковроліну для офісу

Оптимальные типы ковролина для офиса
19 Лютого 2016
  •  
  •  4281

Вибираючи ковролін для офісу, потрібно в першу чергу звертати увагу на його довговічність і зносостійкість, оскільки офіс кожен день відвідують десятки потенційних клієнтів, забезпечуючи покриття для підлоги серйозним навантаженням. Саме тому фахівці радять звернути увагу на клас його довговічності. Для офісу зазвичай вибирають надзвичайно щільний і міцний ковролін з класом застосування 32 або 33, оскільки саме він готовий витримати навіть найбільший трафік прохідності.
 
Матеріал ковроліну - ще один аспект, на який потрібно звернути високу увагу під час вибору. Незважаючи на дорогу ціну, популярним вважається натуральний ковролін, оскільки саме він готовий щодня зберігати тепло і володіє високою пластичністю, еластичністю, пружністю і ідеально низькою водонепроникністю. Все це означає, що натуральний ковролін можна постелити навіть в приміщеннях з підвищеним рівнем вологості повітря. Не забувайте і про те, що натуральне покриття такого типу - це символ достатку офісу, який вразить кожного нового клієнта.

Не меншою популярністю користується і синтетичний ковролін, який значно дешевший в порівнянні з вартістю натурального. Синтетичні матеріали (поліамід або поліпропілен) практично не поступаються особливостям натурального ковроліну. Вони мають таку ж зносостійкість і не дуже вибагливі в процесі прибирання.

Щільність ворсу ковроліну грає вирішальну роль в довговічності покриття. Для офісних приміщень зазвичай радять використовувати ковролін з низьким ворсом і темним кольором. Під час вибору варто дізнатися і про технологію виготовлення ковроліну. Адже існує тканий (з натурального або штучного джуту), тафтинговий і голкопробивний ковролін.

Ковролін в офісному приміщенні повинен виглядати презентабельно і не викликати складності під час прибирання. Не варто вибирати ковролін з дешевого синтетичного матеріалу поліпропілену, оскільки бруд дуже легко проникає в структуру ворсу і завдяки антистатичності перетворює процес прибирання в дуже складну справу. Якщо зупинили вибір на синтетиці - виберіть поліамід. Ковролін з поліаміду дуже легко очистити навіть від серйозних забруднень, оскільки він не вбирає молекули бруду, а відштовхує їх .

Які типи основи для ковроліну будуть оптимальними?

У сучасному асортименті можна знайти гумову, джутову і латексну основу для ковроліну. Найбільш популярна - прогумована основа, яка дуже невибаглива в процесі прибирання. Головний недолік джутової основи - боїться підвищеної вологості. Саме тому джутова основа ділиться на натуральну і штучну, яка більш стійка до впливу вологості.

Латексна основа - це спеціальна спінена структура, яка допомагає забезпечити безцінний ефект підвищеної м'якості ковроліну. Використовувати такий ковролін в коридорах, холах або офісних приміщеннях іншого типу - прекрасний хід.