Критерії вибору килимових доріжок

Критерии выбора ковровых дорожек
9 Березня 2016
  •  
  •  4288

Килимові доріжки - килимові покриття для підлоги для коридорів, сходів, сходових маршів. Килимові доріжки - традиційне покриття, вони використовуються з незапам'ятних часів, і існують з самого початку історії килимових покриттів. Найбільш традиційними можна назвати ткані килимові доріжки.
Цей найдавніший спосіб виробництва вдосконалюється і по сьогоднішній день. Найбільш прогресивними технологіями виробництва тканих килимових доріжок є Вілтон і Ексмінстер. Ці два типи килимових доріжок будуть найбільш якісними, однак і ціна на килимові доріжки такого типу виробництва буде найвищою. Для того щоб правильно вибрати і купити килимову доріжку необхідно пам'ятати що її якість залежить від декількох показників.
Перший з них, і найважливіший - матеріал, з якого зроблена килимова доріжка. На сьогодні найбільш якісним є нейлоновий матеріал нитки килимової доріжки. Найчастіше його називають поліамід. Поліамід зносостійкий, не вигоряє на сонці, добре чиститься, не стирається, погано горить, екологічно безпечний для здоров'я. Одним з непрямих недоліків поліаміду є його ціна.
Килимова доріжка з поліаміду буде на 50-70% дорожче ніж з поліпропілену - найпоширенішого на сьогодні матеріалу для виробництва килимів.
Поліпропілен менш зносостійкий, податливий впливу бруду і плям, легко плавиться, іноді навіть від парового пилососа.
Другий критерій підбору килимової доріжки - щільність плетіння стібків. Для приміщень з високою прохідністю відвідувачів, найкраще вибрати і купити килимову доріжку з максимальною щільністю. Вона (щільність) збереже доріжку від передчасного "облисіння". Третім важливим фактором підбору килимової доріжки є вага ворсу. Його варто вибрати дотримуючись компромісу по висоті ворсу і його щільності.
Для комерційних приміщень (коли потрібно купити килимову доріжку для готелю або для ресторану) слід вибрати средньоворсові килимові доріжки, з висотою ворсу до 10 мм. Якщо вам потрібно купити килимову доріжку для будинку, можна дивитися на вищу висоту ворсу. Ціни на килимові доріжки відрізняються в залежності від цих показників, а також від ширини і обсягу покупки.