Найпоширеніші види підлогових покриттів

Самые распространенные виды напольных покрытий
9 Березня 2016
  •  
  •  4191

Підлога - декоративно-будівельний матеріал, яка стелиться на бетонну стяжку підлоги, або на підготовлену підлогу (ОСБ плити, фанерні листи, наливна підлога). До основних підлогових покриттів можна віднести лінолеум, керамічну плитку, ковролін, паркет, ламінат.
 
Найбільш поширеною є керамічна плитка і лінолеум. Країни заходу все частіше і частіше відмовляються від використання керамічної плитки в користь лінолеуму, а від лінолеуму на користь ковроліну. Не менш популярними стають ламінована підлога, в пошані залишаються дерев'яні покриття для підлоги: паркетна дошка, масивна дошка. Як показує практика, лінолеум - найбільш практичне підлогове покриття, в плані зносостійкості і експлуатаційних характеристик.
 
За ним по поширеності і опціонально серед підлогових покриттів йде керамічна плитка, керамограніт. Підлогове покриття з каменю холодне і слизьке. Лінолеум не в достатній мірі комфортний для ходьби, проте дуже добре прибирається. Килимове покриття для підлоги добре шумоізолюєі кімнати, поглинає пил, приємно пом'якшує ходьбу, надає приміщенню комфортності. 
 
Покриття для підлоги з текстилю (ковролін) погано прибираються, але абсолютно не ковзають. Разом з тим, для деяких специфічних приміщень краще вибрати керамічну плитку. Це незамінне підлогове покриття для ванної, вбиральні, приміщень постійно контактують з вологою. Деякі приміщення як наприклад готельні кімнати вимагають виключно килимових покриттів для підлоги, або як мінімум килимів. У разі, якщо в офісі присутня фальшпідлога, дуже зручно використовувати килимову плитку в якості підлогових покриттів. Купити покриття для підлоги слід враховуючи всі критерії приміщення.