Плюси і мінуси ковроліну

Плюсы и минусы ковролина
24 Лютого 2017
  •  
  •  14042

 Ковролін - текстильне покриття для підлоги, продукт еволюції килимів, основною відмінністю якого є покриття всієї площі кімнати від стіни до стіни. Ковролін на відміну від килима клеїться до підлоги клеєм або за допомогою двостороннього скотчу.

Килимове покриття має ряд переваг і недоліків перед іншими покриттями для підлоги - ламінатом, лінолеумом, керамічною плиткою.

Основна перевага килимового покриття в рулонах - підвищення комфорту приміщення. Жодне підлогове покриття не надає кімнаті такого рівня комфортності як ковролін. Цьому сприяють дві важливих властивості ковроліну - звукоізоляція і теплоізоляція.

Звукоізоляція знижує рівень дратівливих і стомлюючих шумів, надає приміщенню приємну акустику.

Теплоізоляція дозволяє зберегти в приміщенні тепло, зробивши його більш комфортним, особливо при ходьбі босоніж.

М'якість килимового покриття робить пересування і контакт з поверхнею ковроліну дуже комфортним - в цьому плані килимовим покриттям явно програють ламінат, лінолеум і особливо керамічна плитка.

Шляхом досліджень було встановлено, що в приміщеннях, які застелені килимовими покриттями стомлюваність на 10% менше ніж в приміщеннях в яких використовується керамічна плитка або ламінат. Виходячи з цього, в робочих кабінетах і офісах більш прийнятним є ковролін, так як це підлогове покриття забезпечує максимальну комфортність ходьби, сприяє зниженню шуму в цих приміщеннях, підвищує працездатність, створює приємну атмосферу.

Одним з вагомих переваг ковроліну необхідно вважати його пилепоглинання. Західні виробники ковроліну дуже пишаються цією властивістю ковроліну, і все рекомендують його як найбільш безпечне для здоров'я людини.

Справа в тому, що ковролін вловлює і тримає в облозі дуже багато пилу з повітря. Цей пил дуже зручно збирається звичайним пилососом. Як результат - набагато менше пилу в дихальних шляхах відвідувачів і мешканців приміщення.

Причому це не просто маркетинговий прийом. Це твердження підтверджують серйозні лабораторні дослідження, що проводилися на території країн Євросоюзу і США. В якості експерименту були створені умови типової кімнати з килимовим покриттям та з покриттям з ламінату і лінолеуму. Результати приголомшують - в кімнаті з підлогою з ковроліном на 30% менше пилу в повітрі ніж в інших приміщеннях.

Безумовно, ковролін, як і будь-яке інше підлогове покриття має ряд недоліків. Найслабшими точками ковроліну можна вважати його властивість втягувати запахи - тому ми не рекомендує цей тип підлогового покриття для кухні або в приміщення де часто курять. Іншою фобією ковроліну є вода. Правда цей недолік стосується не всіх видів ковроліну. Такі типи килимових покриттів як флокований практично не уразливі для води завдяки ПВХ основі. Решта видів ковроліну потрібно очищати досить обережно, не заливаючи водою на тривалий час.