Від чого залежать ціни на килимові покриття?

От чего зависят цены на ковровые покрытия?
9 Березня 2016
  •  
  •  3729

Ціни на килимові покриття в великій мірі залежать від декількох факторів. Перший з них - матеріал, що становить ворс і основу ковроліну. На сьогоднішній день існує кілька найпоширеніших матеріалів для виробництва ковроліну. З натуральних це шерсть і натуральний джут, дуже рідко використовують шовк, він в більшій мірі використовується для виробництва килимів і килимових доріжок.

Ціна на покриття з натуральної сировини завжди вища ніж ціна на килимові покриття з синтетичних матеріалів. До поширених синтетичних матеріалів можна віднести поліпропілен, поліолефін, поліамід, капрон. Всі ці матеріали для виробництва використовуються в промисловому масштабі. Всі вони мають схожу структуру, однак багато в чому відрізняються в експлуатаційному плані. А експлуатаційна характеристика впливає на вартість килимового покриття.

Ось чому на поліамідні килимові покриття ціна завжди вища, ніж на килимові покриття з поліпропілену - це обумовлено кращими технічними і експлуатаційними властивостями килимового покриття з поліаміду. Поліамід більш стійкий до зношування, до вигорання на сонці, до поширення та проникнення плям. Нитка поліаміду більш еластична, тому вона більш приємна і комфортна на дотик.

  Дуже важливим показником є ​​пожежна безпека поліамідного ковроліну. На сьогоднішній день, згідно норм СНіП, тільки поліамідний ковролін відповідає всім параметрам пожежної безпеки. Єдиним недоліком поліамідного ковроліну перед поліпропіленовим є ціна на килимові покриття . Вона практично вдвічі вища ціни на килимові покриття з поліпропілену або поліолефіну.