Чим мити комерційний лінолеум?

Чем мыть коммерческий линолеум?
20 Листопада 2017
  •  
  •  9126
Рубрика:Лінолеум

У приміщеннях з високим навантаженням, як підлогове покриття використовують комерційний лінолеум. Також цей матеріал часто називають промисловим. Оскільки лінолеум витримує велику вагу, а господарі приміщень рідко забезпечують йому належний догляд. Проте покриття потрібно своєчасно очищати і мити, щоб воно довго служило і мало охайний вигляд.

Особливості лінолеуму

Промислове покриття має 41-43 класи зносостійкості, що гарантує йому дійсно високу міцність. Лінолеум виробляють з матеріалу ПВХ, а верхній захисний шар (використовується у виробництві гетерогенного лінолеуму), має такі властивості, щоб на підлозі не залишалися сліди від меблів та інших предметів. Зазвичай його укладають в:

  • офісних і складських приміщеннях;
  • навчальних і медичних установах;
  • торгових комплексах.

На відміну від інших видів покриття, комерційне забарвлене по всій товщині (гомогенний лінолеум). Отже, навіть після довгих років використання, воно збереже свій зовнішній вигляд. Служити таке покриття може до 25 років, звичайно ж, якщо забезпечити йому правильний догляд.

Вологе прибирання: так чи ні?

Лінолеум - це стійке до вологи покриття. При його очищенні не слід турбуватися про те, що воно вздується як ламінат, якщо швидко не витерти воду. Старатися і виливати багато рідини на підлогу теж не варто: досить протирати покриття вологою ганчіркою. У приміщенні маленького розміру прибирання часто здійснюють вручну. У тому випадку, коли територія досить велика, легше використовувати швабру або миючий пилосос.

Засоби для чищення лінолеуму

Вибираючи засіб для регулярного очищення підлоги, необхідно переконатися, що воно не містить твердих частинок, які можуть подряпати лінолеум. Також не можна купувати миючу продукцію, що містить хлорку: вона роз'їдає верхній шар покриття. Зазвичай власники приміщення купують кілька видів хімії для очищення, а саме:

  1. Для екстрених випадків. Такі кошти потрібні для тих ситуацій, коли необхідно терміново видалити свіжу пляму з поверхні.
  2. Для постійного застосування. Хімію використовують під час регулярного миття лінолеуму.
  3. Для забезпечення догляду. Оскільки термін служби промислового покриття багато в чому залежить від його плівки, необхідно купувати спеціально розроблені препарати для її зміцнення.

Також в таких засобах не може триматися ацетон, будь-які барвники та розчинники. Важливо і те, які ганчірки будуть використовуватися для усунення бруду з покриття. Матеріал обов'язково повинен бути м'яким, щоб не пошкодити шар-плівку, що цілком може статися при систематичній чищенні лінолеуму. Відмінним варіантом для якісного прибирання стане швабра з віджиманням, оскільки має м'яку ворсисту насадку.

Багато хто використовує для миття промислового покриття пароочиститель. Це дуже зручний пристрій, яке має велику кількість насадок. Завдяки їм, легко очистити підлогу навіть в самих важкодоступних місцях. Під час прибирання потрібно налаштувати регулятор пара на оптимальну потужність (2 або 3).

Як здійснювати вологе прибирання?

Частота миття лінолеуму залежить від того, скільки людина щодня відвідує приміщення. Наприклад, в лікарнях прибирання комерційного лінолеуму може проводитися більше двох разів на добу. На складських приміщеннях її можуть здійснювати раз в 1-3 діб, в залежності від того, що саме там зберігається.

Рекомендується обов'язково починати чистку підлоги з сухого прибирання, не використовуючи будь-яких засобів. Після того, як промисловий лінолеум буде очищений від пилу, можна використовувати засоби з хімії. Вони видалять з покриття пил і плями, а також забезпечать йому захист від пошкоджень.

Товари беруть участь в огляді

Линолеум коммерческий Tarkett Horizon
Коммерческий линолеум Tarkett Acczent PRO
Коммерческий линолеум Grabo Diamond Standart Metal
Коммерческий линолеум Forbo Smaragd Classic
в наявності
Код:
309.00 грн
Коммерческий линолеум Juteks Premium