Що робити, якщо порвався лінолеум?

Что делать, если порвался линолеум?
29 Січня 2018
  •  
  •  7600
Рубрика:Лінолеум

Лінолеум - дуже міцний і надійний матеріал, здатний прослужити довгі роки. Однак ніхто не застрахований від виникнення пошкоджень в процесі безпосередньо монтажу або вже в ході експлуатації покриття.

Причини пошкодження побутового та комерційного лінолеуму

Укладання лінолеуму на недостатньо рівну підлогу може спричинити за собою утворення дірок в майбутньому. Сучасний лінолеум - досить м'який і еластичний матеріал, однак, незважаючи на це, він не зможете довго заповнювати наявні порожнечі і нерівності підстави, кожне механічний вплив (каблуки-шпильки, тиск ніжки стільця або тростини і т. д.) В цій зоні нерівності може закінчитися утворенням дірки, а горбки на поверхні - розривами.

Також порушення правил технології укладання в значно мірою впливає на його експлуатаційні властивості.

Найпоширеніші дефекти, які можуть з'явитися на лінолеумі

До них відносяться:

  • діри;
  • розрізи, подряпини;
  • розтріскування;
  • здуття;
  • стики швів, що порушують композицію.

Як відремонтувати порваний лінолуем?

Всі ці дефекти відразу кидаються в очі і не залишаються без уваги, порушуючи загальну композицію підлогового покриття. Особливо якщо мова йде про порваному лінолеумі з помітними дірками. Рішення замінити підлогове покриття в приміщенні повністю, зажадає значних грошових витрат, а так само відніме багато часу і сил. Тому сьогодні існує кілька простих способів усунення дірок і розривів на лінолеумі, які ми розглянемо нижче.

Ремонт дрібних дірок і розривів

Якщо порушення цілісності сталося на невеликій ділянці, є можливість повернути лінолеуму гарний зовнішній вигляд за допомогою шпаклівки. Такий склад можна купити в спеціалізованому магазині або приготувати вдома. Для цього необхідно:

  1. Розплавити каніфоль на водяній бані.
  2. Остудити каніфоль до 50 градусів Цельсія, додати 1 частина масла касторки і 1,5 частини етилового спирту.
  3. Додати до складу пігмент потрібного кольору.
  4. Рівномірно розмішати і наносити за допомогою шпателя на пошкоджені зони.

Після повного висихання зону реставрації слід відшліфувати і вирівняти за допомогою жорсткої шкірки.

Ремонт великих дірок і розрізів

Трапляється так, що напівкомерційний лінолеум порвався серйозно, і використання шпаклівки вже не вирішить проблему, що склалася. У такому випадку застосовують латку, яку вирізають із залишків лінолеуму згідно з малюнком. При її накладці ділянку дефекту обрізається до самої підлоги за формою латки.

Якщо покриття не приклеєне до підлоги, необхідно його скачати, забезпечивши доступ до зони дефекту з внутрішньої сторони. Сама латка накладається «обличчям» до самої підстави листа нашого лінолеуму, закриваючи зону пошкодження. Щоб в процесі роботи малюнок не з'їжджав і не порушувався можна використовувати двосторонній скотч з обох сторін. Потім шви прогрівають феном і закладають холодної зварюванням. Як тільки все застигне стрічку можна прибирати.

Якщо ваш лінолеум міцно приклеєний до основи необхідно очистити місце дефекту від пилу, дрібного сміття, залишків клею. Під латку на основу наноситься грунтовка. За допомогою фена вся зона прогрівається до 30-40 градусів тепла. Після висихання грунтового складу наноситься склад клею і укладається латка. Для розгладження поверхню прокочується звичайним валиком, щоб уникнути утворення здуття, міхурів і нерівностей. Зверху зони реставрації укладається рівна плита фанери або ОСБ і встановлюється вантаж. Помітні шви можна додатково зашпаклювати за допомогою складу, описаного вище.

Товари беруть участь в огляді

Коммерческий линолеум Grabo Ecosafe
Код:
129.00 грн
Бытовой линолеум IVC Bingo
Код:
495.00 грн
Коммерческий линолеум Armstrong Varit
Код:
395.00 грн
Коммерческий линолеум Armstrong Solid PUR