Що таке гомогенний лінолеум?

Что такое гомогенный линолеум?
2 Грудня 2017
  •  
  •  8305
Рубрика:Лінолеум

Сьогодні на ринку представлений великий вибір матеріалів для покриття підлоги, серед них одним з найпопулярніших вже довгі роки залишається лінолеум. При виборі моделі споживач стикається з двома основними видами цього матеріалу, які відрізняються один від одного по структурі - це гомогенний і гетерогенний лінолеум. З'ясувати, чому все-таки величезна кількість покупців віддає перевагу в бік гомогенних моделей і дізнатися, що з себе представляє цей матеріал, пропонуємо далі в статті.

Що ж таке гомогенний лінолеум? Фото гомогенного лінолеуму - kontraktpol.ua

Сучасний гомогенний лінолеум - це дуже міцне і пружне однорідне покриття для підлоги, яке активно використовується в приміщеннях з великим щоденним навантаженням. Однорідним також є і малюнок такого матеріалу, він поширюється по всій товщині, тому навіть при стиранні верхнього шару, підлога виглядає привабливо без помітних потертостей. Безумовно, вибір оформлень та фактур гомогенного лінолеуму не надто широкий через складність технології нанесення, але тим не менше це не заважає гармонійно підбирати моделі під будь-який тип інтер'єру як сучасний так і класичний. Найчастіше моделі виконуються під мармур, камінь, кахель, а також випускаються в однотонних кольорах.

Базові переваги

  • естетична привабливість;
  • міцна і еластична однорідна структура;
  • чудова стійкість до механічних пошкоджень;
  • екологічна безпека і гіпоалергенність;
  • довгий термін служби покриття;
  • простота монтажу і подальшого обслуговування;
  • цінова доступність.

З чого складається матеріал?

Основа гомогенного лінолеуму - це полівінілхлорид в поєднанні з доповненнями такими, як: вапняк, тальк або каолін. ПВХ вважається дорогим матеріалом, тому щоб зробити ціну більш прийнятною, його доповнюють різними компонентами. При великому вмісті вапна або іншого додаткового матеріалу, погіршуються характеристики міцності і зносостійкості. Такі моделі, як правило коштують дешевше, але термін експлуатації у них набагато нижчий. З'являються плями молочного кольору і інші дефекти, які, звичайно, можна відреставрувати за допомогою шліфування, покриття захисним шаром і інших технік, проте, це лише на час вирішує проблему. Краще відразу віддавати перевагу якісним моделям від перевірених постачальників.

Де найчастіше застосовується?

На відміну від гетерогенних моделей гомогенний лінолеум менш схильний до стирання і пошкоджень, він зносостійкий і практичний. Таке однорідне підлогове покриття застосовують в комерційних об'єктах, навчальних закладах, лікарнях, аеропортах, актових залах, клініках і в інших приміщеннях, де підвищений рівень прохідності, а також високі вимоги щодо гігієнічності. Гомогенний лінолеум легко миється навіть з використанням агресивних засобів.

Укладання

Алгоритм монтажу гомогенного лінолеуму можна умовно розділити на кілька основних етапів:

  1. Проведення розрахунків матеріалів.
  2. Підготовка підлоги до монтажу лінолеуму.
  3. Безпосередньо сама укладка.
  4. Стиковка швів.

Процес монтажу гомогенного лінолеуму дуже простий і не вимагає додаткових інструментів, пристосувань і особливих навичок. Тому укладання можна зробити самостійно без допомоги фахівців. Однак, якщо ви хочете, щоб монтаж був виконаний ідеально і в найкоротші терміни, кращим варіантом буде виклик команди досвідчених і кваліфікованих майстрів.

Товари беруть участь в огляді

в наявності
Коммерческий линолеум Grabo Fortis
Линолеум коммерческий Tarkett Horizon
Коммерческий линолеум Tarkett IQ Optima
Коммерческий линолеум Tarkett Primo Plus