Особливості вибору лінолеуму для офісу

Особенности выбора линолеума для офиса
8 Березня 2016
  •  
  •  4146
Рубрика:Лінолеум

Якщо вам потрібно замінити підлогове покриття в офісі, то так чи інакше доведеться зіткнутися з низкою запитань, вирішити які можна дешево і швидко прочитавши дану публікацію.

1. Вирішіть для себе якої якості лінолеум ви хочете купити, вибираючи з двох можливих варіантів:

Комерційний лінолеум варто розглядати всім, хто робить ремонт на найближчі 5-10 років і готовий вкласти відповідні гроші - від 10 євро/м.кв, і це без урахування робіт і хімії. Тільки комерційний лінолеум здатний витримати інтенсивні навантаження протягом такого тривалого терміну експлуатації, і гроші, витрачені на нього цілком окуплять себе.

Напівкомерційний лінолеум потрібно розглядати тим покупцям, які впевнені, що будуть переїжджати з офісу найближчі пару років, або на даний момент немає бажання робити капітальні вкладення. Для даної ситуації дійсно є сенс не купувати дорогий комерційний лінолеум, а обмежитися напівкомерційні, вартість якого становить приблизно 5 євро/м.кв.

2. Визначте, що для вас важливіше - термін служби лінолеуму або його зовнішній вигляд? Якщо вам дуже важливий зовнішній вигляд лінолеуму - зверніть вашу увагу на гетерогенний комерційний лінолеум. Його захисний шар з чистого ПВХ приховує подряпини і дрібні пошкодження не так помітні на ньому.
 
Це безумовна перевага гетерогенного лінолеуму. Але термін служби такого лінолеуму значно менше в порівнянні з гомогенним лінолеумом. Але у гомогенного лінолеуму істотний недолік - утворення глибоких подряпин вже з перших днів експлуатації. Це пов'язано з додаванням в нього кварцових і вапнякових добавок, якими здешевлюють гомогенний лінолеум.
 
Саме за рахунок цих добавок гомогенний лінолеум стає чутливим до подряпин і тертя. Однак в цілому, термін служби гомогенного лінолеуму дуже довгий - він працює до появи в ньому дірок, що може відбутися не раніше ніж через 10 років.

3. Запросіть майстрів. Укладальник-фахівець зможе вам розрахувати вартість робіт по заміні підлогового покриття і кількість необхідного матеріалу - в тому числі і хімії. Багато покупців щиро вірять в те, що для укладання лінолеуму потрібен тільки лінолеум. У більшості випадків це не так.
 
Для правильного (за технологією) укладання лінолеуму часто потрібно готувати основу, шліфувати і знепилювати основу, грунтувати, вирівнювати підлогу нівелір масами. Все це в свою чергу тягне за собою серйозні витрати на роботи і додаткові матеріали.

4. Подумайте про меблі і занесення матеріалу в приміщення. Дуже невелика кількість покупців уявляє собі в повній мірі як виглядає і скільки важить рулон комерційного або напівкомерційного лінолеуму. Саме тому часто трапляються неприємні ситуації, коли клієнту приїжджає матеріал вагою від 150 до 200 кг в рулоні, довжиною 2-4 метра.
 
А неприємність полягає в неготовності самостійно вивантажити такий тягар. Більш того - вивантаження - це найлегший етап доставки матеріалу на поверх. Куди більш важко підняти його, наприклад на 7 поверх без вантажного ліфта. Про це необхідно подбати перед покупкою, і краще оплатити послуги компанії продавця.
 
Додатковою проблемою для клієнта може стати присутність меблів і оргтехніки в приміщенні. Само собою зрозуміло, що укладальнику для нормальної роботи потрібно очищений від меблів простір. Про це також варто подумати перед покупкою і або самостійно позбавити приміщення від меблів, або залучити мувінгову компанію (фахівців в області переїздів).

5. Не дайте свободи шахраям. Багато продавців, користуючись недосвідченістю покупця продають одне покриття підлоги під виглядом іншого. До слова сказати, багато фахівців можуть не розрізняти види лінолеуму - вже дуже багато схожих моделей з'явилося останнім часом.
 
Уважно вивчайте упаковку і етикетки лінолеуму, читайте що написано в видаткових накладних, обов'язково вимагайте сертифікати, треба запитати у продавця як вони гарантують оригінальність товару, як це можна перевірити.
 
Перед покупкою обов'язково перевіряйте які ціни вказані в комерційній пропозиції. Банальна ситуація - багато продавців вказують ціни без ПДВ, а багато - з ПДВ. Ціна за 1 м.кв. лінолеуму 120 грн без ПДВ вище ціни 140 грн/м.кв. з ПДВ, хоча на перший погляд здається інакше.