Промисловий лінолеум

9 Березня 2016
  •  
  •  4653
Рубрика:Лінолеум

Промисловий лінолеум - лінолеум застосовується в приміщеннях з дуже високою прохідністю, і ударно-динамічним навантаженням. Такі умови зазвичай створюються в промислових приміщеннях - цехах, складських приміщеннях, коридорних зонах виробничих підприємств. Промисловий лінолеум - найміцніший з усіх груп лінолеуму. Він вище за зносостійкістю комерційного лінолеуму.

Однак, промисловий лінолеум теж буває різним. Згідно з європейською класифікацією, промисловий лінолеум буває трьох класів зносостійкості: 41, 42, 43. Цифра «4» в позначенні класу зносостійкості лінолеуму вказує, що лінолеум належить до промислової групи лінолеуму. До слова, промисловий лінолеум 43 класу міцності найчастіше виготовляється в гомогенній структурі. Це дозволяє використовувати його в приміщеннях, де використовується мобільний транспорт - електрокари, дизельні навантажувачі, інші пересувні засоби. У випадку з гетерогенним лінолеумом, можливий ризик розшарування куль лінолеуму, що вимагає негайної заміни лінолеуму на новий.

Купити лінолеум промислового класу зносостійкості обійдеться недешево, проте в ряді випадків, альтернативи немає. Ціни на лінолеум промислового типу можуть істотно відрізнятись. При виборі лінолеуму важливо звернути увагу на вагу лінолеуму на 1 метр квадратний. Для гомогенних колекцій лінолеуму, чим нижче вага лінолеуму, тим вище ступінь чистоти ПВХ (полівініл хлориду) входить до його складу.

Чистий ПВХ - дуже міцний матеріал, здатний витримувати дуже серйозні навантаження по стирання. Але разом з тим, полівініл в чистому вигляді - дорогий матеріал, ось чому в лінолеум додають домішки кварцового піску і вапна.