Спеціалізований лінолеум - струмопровідний, струморозсіювальний, транспортний

Специализированный линолеум – токопроводящий, токорассеивающий, транспортный
17 Липня 2018
  •  
  •  5375
Рубрика:Лінолеум

Струмопровідний лінолеум: що це за покриття і де його можна використовувати

Струмопровідний лінолеум відносять до виробів, які мають антистатичний ефект. При цьому основною відмінністю від інших моделей є те, що він має силу електричного опору, яка варіюється межах від 104 до 106 Ом. Таке характеристики можливими завдяки тому, що до складу лінолеуму входить графітова нитку. Саме цей компонент сприяє проведенню статистичного заряду до контуру заземлення. Монтується така підлога за допомогою спеціального струмопровідного клею, на спеціальну сітку - по якій струми йдуть в заземлення.

Таке покриття - це ідеальний вихід для приміщень, де знаходиться велика кількість електричних приладів. Йдеться про техніку, яка дуже чутлива до статистичного розрядку. Часто такий лінолеум можна зустріти в медичних установах, наприклад, в кабінеті, де проводять рентген. Також він використовується і в виробничих приміщеннях. Йдеться про підприємства, де виготовляють вибухонебезпечні речовини.

Струморозсіювальний лінолеум: що це за покриття і де його можна використовувати

Такий тип підлогового покриття також відносять до антистатичному. Якщо говорити про силу опору, то у вироби токорассеивающего типу воно трохи більше і становить від 107 до 108 Ом. Використовуючи такий лінолеум можна гарантувати повну безпеку в тих приміщеннях, де часто можуть траплятися електричні заряди.

Компанії-виробники рекомендують використовувати токорассеивающие лінолеум в промислових приміщеннях, де здійснюється виробництво електричних приладів або їх окремих компонентів, наприклад, плат. Не зайвою буде укладання лінолеуму такого типу в школі в кабінетах інформатики, а також в приміщеннях, де знаходяться військові об'єкти. Токорассеивающие підлогу можна зустріти в лікарнях в палатах, де проводяться операції, робиться анестезія і використовується спеціалізоване медичне електронне устаткування.

Транспортний лінолеум: що це за покриття і де його можна використовувати

Це спеціальне виріб, який призначений для застосування у всіх видах громадського транспорту. Йдеться про автобуси, літаках, поїздах, вагонах метро і інших транспортних приміщеннях. Таке покриття низькотоксичні, вогнетривкі, не ковзає, водонепроникне і при цьому повністю безпечно. Великою перевагою транспортного лінолеуму вважається те, що він довговічний, досить міцний і відмінно справляється з великими навантаженнями.

Часто, в верхній шар такого такого лінолеуму добаляют карборунд, який підсилює зчеплення з взуттям, роблячи його більш безпечним.

Товари беруть участь в огляді

Транспортный линолеум Grabo SafeDecor
Транспортный линолеум Grabo JP 25