Як вибрати штучну траву для футбольного поля?

Как выбрать искусственную траву для футбольного поля?
25 Жовтня 2019
  •  
  •  6700

Професійний майданчик для гри в футбол повинна мати певне покриття, яке захистить спортсменів про травм і зможе забезпечити необхідну силу ковзання м'яча. Для реалізації такої мети застосовують натуральну і штучну траву. Перший вид екологічний, але не відрізняється своєю довговічністю. Звичайна трава вимагає ретельного догляду. Крім цього, штучний газон відповідає всім заявленим стандартам, тому його використання є розумним для власників великих спортивних полів або спеціалізованих майданчиків. На відміну від натурального штучний газон не витоптується, а також відмінно витримує різні температурні перепади і міжсезоння.

Штучний газон тактильно і візуально пої не відрізняється від натурального, він не потребує постійного догляду. Для правильного обслуговування штучної трави на футбольному полі, необхідно всього лише кілька разів на рік досипати гумовий наповнювач і прочісувати ворс.

Особливості та нюанси вибору штучного газону для футбольного поля

Перед покупкою штучного газону потрібно врахувати множин нюансів і характеристик. До таких належить тип волокон, висота ворсу, відстань між ворсом і тип відповідної підкладки. Так, поліпропіленові волокна вважаються найбільш жорсткими, поліетиленові м'якшими і пружними. При підборі висоти ворсу можна орієнтуватися на міжнародні стандарти, які говорять про те, що висота трави повинна бути не менше 60 мм для міжнародних майданчиків. Для гри в професійний футбол підходить трава не менше 50 мм, для тренувальних полів - від 40 мм, а для ігор в міні-футбол використовується штучна трава - не менше 30 мм.

Підкладка

Якщо власник поля планує проведення професійних матчів, то він повинен знати, що в залежності від обраної підкладки будуть змінюватися такі показники, як швидкість ковзання, травмоопасность і комфорт гравців в процесі самого процесу. Для футбольних полів рекомендується підбирати полімерну основу. Вона відрізняється своєю гнучкістю і надійністю. Латексно-пропіленова підкладка також використовується в більшості штучних газонів. Вона також виключає можливість травмування спортсменів.

Склад трави для футбольного поля

До складу штучного газону увійшли такі волокна, як поліпропілен (РР), поліетилен (РЕ). РР можна віднести до категорії середньо-жорстких волокон. Він використовується при створенні закритих ігрових майданчиків або відкритих футбольних полів в регіонах з м'яким кліматом. Серед основних переваг поліпропілену можна виділити низьку собівартість. До більш м'яким і пружним можна віднеси поліетилен. РЕ покриття не боїться впливу низьких температур, а також може сміливо використовуватися для облаштування відкритих ігрових майданчиків навіть у досить суворих кліматичних зонах.

  Читайте також: Догляд за спортивним покриттям: чим мити

Переваги штучних газонів перед натуральною травою:

  • довговічність трави дозволяє використовувати такий газон кілька сезонів поспіль;
  • повна несприйнятливість до різних температурних перепадів або вітрових навантажень;
  • індивідуальний підбір оптимальних показників для штучного поля;
  • мінімальні тимчасові втрати на догляд за газоном, не потрібно підстригати і вирівнювати;
  • можливість вкластися в межі будь-якого бюджету при підборі витратних матеріалів.
  • Показник Dtex

    Dtex - це основна текстильна характеристика штучного поля, яка показує товщину нитки. За допомогою даного параметра можна визначити максимальну вагу певного метражу покриття в грамах. Так, чим вище показник Dtex, тим товщі сама нитка, міцніше. Важливо підбирати покриття з гідними показниками товщини, так як параметр прямим чином впливає на зносостійкість, а також швидкість переміщення гравець всередині самої ігрового майданчика.

    Показник Stitch в штучній траві для футболу

    Щільність стібків ворсу або Stitch залежить від таких показників, як кількість волокон в стежці - від 6 до 12 в траві для футбольних полів, загальна кількість стібків на 10 см - від 13 до 19, відстань між рядами стібків. Співвідношення даних параметрів допомагає визначити експлуатаційні властивості самої трави, наприклад, ступінь пружності, швидкість переміщення м'яча по полю.

    Gauge або калібр штучної трави

    При тафтингові способі виробництва необхідно визначати клас тафтінга або загальна відстань між рядами вшитого штучного волокна. Цей параметр вимірюється в дюймах: 3/4 "або 1,89 см, 5/8" або 1,55 см, 1/2 "або 1,27 см та ін. Виробник обов'язково вказує дані параметри при випуску продукції.

    Як замовити штучну траву для футбольного поля?

    Компанія Контракт Пол пропонує замовити штучний газон для облаштування будь-якого футбольного поля. Компанія співпрацює з перевіреними виробниками і надає можливість оформити покупку буквально за кілька кліків. Компетентні менеджери готові запропонувати свої персональні консультації в разі потреби. Всю допомогу можна запросити по телефону в робочий час. Так само наша компанія займається будівництвом футбольних полів під ключ по всій Україні.

Товари беруть участь в огляді

Искусственная трава MoonGrass Sport 20
Искусственная трава для футбола MoonGrass Sport 35
Искусственная трава для футбола MoonGrass Sport 40