Що таке декінг?

Что такое декинг?
2 Жовтня 2019
  •  
  •  6783

Декінг - терасна дошка, що використовується для облаштування зон з підвищеною вологістю повітря. Вона складається з пресованого дерева з добавками на основі полімерних речовин. Для підвищення технічних властивостей матеріалу виробник застосовує термічну обробку. Покриття здатне витримувати такі дії, як дощ, сніг, різкі температурні перепади, механічні пошкодження.

Технологія виробництва і особливості вибору

Спеціальна композитна терасна дошка має в своєму складі деревну стружку, полімерну основу і інші види добавок для додання особливих параметрів. Не можна вважати декінг повністю натуральним покриттям, так як за своїми властивостями він схожий на природний компонент, однак метод виробництва має на увазі використання спеціальних смол і інших речовин для найкращого скріплення матеріалу. Таке поєднання дозволяє помітним чином продовжувати період активної експлуатації декинга.

Сам деревно-полімерний композит (ДПК) проводиться після змішування деревної муки і тирси з полімерними добавками. Для додання міцності можуть використовуватися полівінілхлорид, поліетилен і поліпропілен. Від обсягу доданих смол безпосередньо залежить ступінь стійкості покриття до вологи. При надмірному обсязі добавок декінг може бути надто крихким, а при малому - занадто гнучким. Виробники уважно розраховують необхідні співвідношення. Термічна відпрацювання матеріалу дозволяє позбутися від зайвої вологи всередині і закріпити позитивні властивості дошки.

На що звертати увагу при покупці декинга?

Важливим нюансом при виборі дошки є її товщина. При великій товщині також підвищується так звана несуча здатність матеріалу. Також, споживачеві необхідно враховувати тип кріплення терасної дошки. Якщо поточна процедуру монтажу буде проведена за допомогою саморізів, то тоді краще купувати гладкий декинг. Однак, на ринку існують, матеріали, призначені для кріплення за допомогою спеціальних кліпс. У їх підстави є пази під даний тип кріплення. Після виконання установки ці елементи абсолютно не видно.

Ще один важливий момент, який споживач може враховувати перед покупкою - це ступінь рельєфності. Якщо потрібно вибрати рельєфну дошку, то самі поглиблення не повинні розташовуватися дуже часто і глибоко, так як будь-які нерівності на дереві схильні до стирання і сколів. Розумніше знайти на ринку не шліфований декінг, так як виробник може приховувати за подібними маніпуляціями недоліки конкретного продукту. Таке покриття буде досить приємно на дотик, його зовнішній вигляд говорить про високі якісні характеристики в цілому.

Сфера застосування декинга

Використання терасної дошки розумно в наступних сферах:

  • підлогове покриття для альтанок і терас;
  • садові та паркові доріжки на приватних територіях;
  • територія біля басейнів, лазні, сауни і інші об'єкти з підвищеною вологістю;
  • палуби, корабельні причали і пірси.

Де купити оригінальну терасну дошку в Україні?

Компанія «Контракт Пол» пропонує придбати підлогове покриття ДПК з укладанням і доставкою як в Києві так і інші міста України. Гарантія на всі товари і докладні консультації фахівців допоможуть визначитися з вибором.

Товари беруть участь в огляді

Террасная доска Tardex Professional