Що таке ДПК?

Что такое ДПК?
7 Листопада 2019
  •  
  •  9102

Склад ДПК

Дерево-полімерний композит (інакше його називають «рідким деревом», терасна дошка ДПК) виготовляють з перерахованих нижче компонентів:

  • деревної муки, одержуваної з продуктів вторинної переробки;
  • полімеру (найчастіше - полівінілхлориду);
  • комплексу хімічних добавок і пігментів (всі вони безпечні для здоров'я людей).

До цих додатковим модифікаторам відносяться антимікробні засоби і антиокислювачі, температурні стабілізатори та мастильні матеріали, вогнезахисні засоби і спінюючої агенти.

Технологія виробництва ДПК

Терасну дошку ДПК для підлоги виробляють по етапах:

  1. Спочатку подрібнюють деревину;
  2. Потім сушать її;
  3. Далі дозують всі компоненти;
  4. Потім змішують їх;
  5. Виконують пресування;
  6. Здійснюють торцювання виробів по довжині і ділять їх по ширині.

Процедура подрібнення проводиться на дробарках, після чого продукція яких проходять і розділяється на фракції (найгрубіші з них використовуються для технічних профілів, середні застосовуються для обробки під плівкою). Відзначимо, що ексклюзивний товар не роблять зі сміття, і якісні комбіновані гранули в подрібненні не потребують. Сушка буває необхідна лише в тому випадку, коли вологість сировини перевищує 15%.

Щоб продавлювати профілі з рідкого дерева, використовуються екструдери, здатні розвивати високий тиск на виході. Для такої мети підходять спеціальне двухшнековие обладнання. Продуктивність подібних установок досягає 900 кг / год (цей показник залежить від потужності машини). Вони переробляють гранульоване сировину, а також порошкоподібні суміші.

Далі додається невеликий обсяг мастильних матеріалів, пігменту і пластифікатора, після чого сухий матеріал плавиться в екструдері, а потім видавлюється. В самому кінці отриманий профіль відрізають за заданим розміром автоматичної пилою.

ДПК виходить рівним і гладким, має матову поверхню без задирок і будь-яких викривлень. До складу компаунда під час процедури екструзії прийнято вводити гідрофобні добавки, щоб профілі не могли постраждати від вогкості.

Переваги та недоліки ДПК

Матеріал стійкий по відношенню до вологи (не вбирає її, як дерево). Поверхня ДПК не псується від механічних впливів, не ковзає, не розсихається і не схильна до стирання. Відзначимо, що навіть тонкі жіночі каблуки не залишають слідів на підлозі з таких дощок. Матеріал не боїться впливу ультрафіолету і не залишає скалок.

Завдяки полімерів, які включені до складу ДПК, даний вид обробки не піддається псуванню від цвілі або грибків (крім того, ніякі комахи не завдають шкоди розглядався матеріалу). Дошки, виготовлені з деревинно-полімерного композиту, служать дуже довго, а монтуються вони досить просто.

«Рідке дерево» обробляється тим самим фінансовим інструментом, що і натуральна деревина (даний матеріал легко пиляти, свердлити і стругати). Шурупи, скоби і цвяхи прекрасно утримуються дошками з ДПК, які можна навіть склеювати.

Доглядати за таким підлогою легко (шліфувати, лакувати і фарбувати його не треба). Композит захищений від гниття і займання на повну глибину профілю. Якщо говорити про недоліки матеріалу, то можна назвати практично єдиний - досить висока вартість.

Технологія укладання терасної дошки ДПК

Матеріалу дають час на адаптацію до температури навколишнього середовища на протязі 1-2 діб. Найголовніше правило: терасну дошку не можна встановлювати в умовах морозу. Необхідно, щоб простір під покриттям ДПК могло висихати (для цього забезпечують циркуляцію повітря). Монтаж здійснюють на висоті в 2-3 сантиметри, тобто контакт з травою або грунтом є абсолютно неприпустимим. Найкраще вкладати матеріал на бетонну стяжку. До відома користувачів: поверхня настилу повинна мати ухил, рівний 1-3%.

Наявність поздовжніх швів між дошками дозволяє забезпечити дренаж - злив води з поверхні, причому це зручно і для очищення підлоги. Присутність компенсаційних швів дозволяє профілем ДПК термічно розширюватися або стискатися при температурних змінах навколишнього середовища.

Є лише два варіанти установки: шовная або безшовна. Перша з них формується при монтажі матеріалу за допомогою нержавіючого кляймера або пластмасової кліпси. Ширина шва зазвичай складає 4-5 мм. Безшовний метод не допускає потрапляння сміття між дошками, а також робить покриття більш привабливим на вигляд і зручним для використання в приміщеннях.

Отже, робота здійснюється при температурі повітря не нижче 0 ° С в наступному порядку:

  • дошка встановлюється на лаг;
  • фіксується перша кліпса (за допомогою самореза);
  • в паз її кріплення вставляється дошка.

Всі наступні елементи майбутньої підлоги закріплюються точно таким же чином. Вони не повинні бути висунуті за край лага більш, ніж 5 см. При бажанні отримати естетичний результат, потрібно підрізати ДПК до єдиного рівня.

Компанія Контракт Пол займається реалізацією вищеописаного товару і приймає замовлення на поставку даного виду продукції. З усіх питань пропонуємо звертатися до наших менеджерів, які з готовністю проконсультують вас.

Товари беруть участь в огляді

Террасная доска Tardex Lite
Террасная доска Tardex Classic Home
Террасная доска Tardex Classic
Террасная доска Tardex Professional