Скрипить ламінована підлога: причини і способи вирішення проблеми

Скрипит ламинированный пол: причины и способы решения проблемы
26 Лютого 2019
  •  
  •  4370

Ламінат - це не тільки безпечний і зовні привабливий вид підлоги, але і досить практичний. Його головною перевагою є можливість швидкого монтажу, тривалий термін експлуатації а також нескладний догляд. Але в процесі використання покриття може виникати вкрай неприємна ситуація, коли одна або кілька дощок починають поскрипувати. Для того, щоб уникнути цього, потрібно в першу чергу розібратися, чому дана проблема виникає і як її усунути.

Читайте також: З чого зроблений ламінат? На скільки він шкідливий.

Найбільш поширені причини скрипу ламінату

Підлогове покриття часом буває дуже непередбачуваним, тому що навіть в разі дотримання всіх правил монтажу ламінат може почати хрустіти або поскрипувати. Професійні майстри називають сім найбільш частих причин такого явища. Йдеться про такі чинники, як:

  1. Коливання вологості. Ламінат вкрай негативно переносить навіть незначні зміни вологості, через що іноді з'являється неприємний хрускіт або скрип. Найчастіше це відбувається не локально, а по всій площі.
  2. Напруга в замковій системі. У цьому випадку скрип виникає відразу ж після укладання і поширюється по всій кімнаті, де була монтована підлога.
  3. Сміття. Мова йде не про пил, а про пісок і дрібне сміття, яке під час укладання потрапляє на замкове з'єднання.
  4. Неякісна підстава. Це локальна проблема, яка виникає в місцях, де підстава була неякісно підготовлена для укладання. Причиною може стати вибоїна або значний перепад висоти.
  5. Маленький зазор. Зазор між стіною і покриттям повинен становити не менше 7 мм. Якщо ця відстань менше допустимих норм, дошка буде просто упиратися в стіну при розширенні.
  6. Погана підкладка. Занадто товста підкладка може стати причиною появи провисання між матеріалом і нерівностями підстави.
  7. Неякісний ламінат. Не варто економити при виборі покриття, так як саме в цьому часто полягає основна причина появи скрипу.

       Читайте також: Як відновити поцарапаний ламінат?

Як усунути хруст і скрип ламінату?

Якщо неприємне поскрипування з'явилося тільки в локальному місці, то все не так страшно, адже в такому випадку повний демонтаж покриття не потрібен. Найчастіше така проблема виникає в тих місцях, де було погано підготовлено основу. Для усунення неприємного звуку досить розібрати підлогу до місця, де є хруст, а також залити його розчином або ж підкласти товстий лист картону.

На жаль, у всіх інших випадках скрип виникає по всій площі приміщення, тому, щоб усунути його, необхідно повністю піднімати все покриття. Якщо ж у вашій кімнаті існує проблема з коливанням рівня вологості, ми рекомендуємо просто поспостерігати за ламінатом. Дуже часто скрип проходить сам по собі при зміні погодних умов, а також при зміні пір року.

Схожі публікації