Ламінат якого виробника краще вибрати?

Ламинат какого производителя лучше выбрать?
21 Грудня 2016
  •  
  •  19569

 Ламінат сміливо можна назвати універсальним покриттям підлоги, адже він підходить для різних приміщень. При виборі матеріалу необхідно дивитися на його характеристики, плюси і виробника. Не слід забувати про привабливий зовнішній вигляд покриття для підлоги, а також його довговічність.

Критерії вибору ламінату

В першу чергу потрібно враховувати призначення підлогового покриття. Наприклад, обробляти підлоги адміністративних або комерційних приміщень цілком можливо ламінованими панелями 31-34 класу. Серйозну роль відіграє площа приміщення. Для маленьких офісів доцільно купувати ламінат 31 класу, а для приміщень з високими навантаженнями - 34 класу. Для звичайної квартири підійдуть ламіновані панелі 22, 23 класів.

Замислюючись над тим, якої фірми ламінат краще, можливо спростити вибір матеріалу. Вкрай бажано пам'ятати про важливі критерії вибору підлогового покриття:

  • його основа;
  • товщина панелей;
  • екологічні характеристики;
  • вартість;
  • довговічність;
  • стійкість до подряпин, вологи;
  • виробники.

Останній пункт заслуговує великої уваги. Якщо покупець не вирішив, якої фірми ламінат краще брати, він повинен ознайомитися з надійними виробниками матеріалу. Чим серйозніше, досвідченіше компанія, тим якісніше повинна бути готова продукція.

Кращі виробники ламінату

При виборі ламінованого покриття багато людей керуються тим, яка країна його пропонує. Якщо компанія входить в асоціацію EPLF, то вважається, що продукція повинна бути високоякісною. Є багато фірм-виробників підлогового покриття, які варті уваги. Деякі з них розробили особливі кріплення панелей, інші - використовують додаткові шари.

Потрібно вибрати підлогове покриття від таких перевірених країн виробників:

  1. Німеччина.
  2. Бельгія.
  3. Швеція.
  4. Франція.

У лідерах перебувають європейські компанії-виробники ламінату. Вони пропонують матеріали з пристойним гарантійним терміном, а також високою якістю ламінованих дощок. Розглядаючи кращих виробників продукції, потрібно звертати увагу на такі показники якості:

  1. Щільність HDF.
  2. Клас матеріалу.
  3. Час експлуатації.
  4. Наявність (відсутність) замкового з'єднання.

Рейтинг виробників ламінату

При складанні рейтингу завжди враховується популярність покриття для підлоги, його індивідуальні характеристики. Вирішуючи питання про те, ламінат якої фірми краще, бажано знати найбільш популярних виробників.

Безсумнівним лідером вважаються матеріали від німецьких виробників. Це ламіноване покриття відповідає високій якості, має найширший асортимент. Є безліч німецьких брендів, які пропонують ламінат для обробки підлоги в будь-яких приміщеннях. Вони виробляють такі матеріали:

  • вологостійкі;
  • лаковані;
  • художні;
  • матові.

Німецькі компанії займаються виготовленням елітного покриття для підлоги і продукції економ-класу. Вартість готового покриття залежить лише від сировини, класу, характерних особливостей ламінату.

Друге місце рейтингу посіли матеріали для обробки підлоги від бельгійського виробника. Навіть елітний ламінат має доступну вартість, чудову якість. Він оснащений спеціальним замком, за допомогою якого можна укладати дошки будь-якою стороною.

Місце №3 слід віддати шведським ламінованим покриттям. Саме в цій країні вперше почалося виробництво ламінату багато років назад. Зараз компанія "Pergo" виготовляє гідну продукцію, завдяки чому утримує високі позиції. Матеріали мають прекрасну стійкість до вологи, зручні замки.

Четверте місце в рейтингу виробників ламінату займають французькі компанії. Їхні товари відрізняються вишуканістю, консерватизмом. Ламіноване покриття, виготовлене у Франції, прослужить довго. В асортименті французьких фірм-виробників є ламінат і класичних, і екзотичних відтінків.

Вирішуючи питання про те, яка компанія найкраща, кожен покупець має власні критерії вибору. Для одних споживачів основним фактором вибору ламінату є ціна, а для інших - досвід роботи виробників матеріалу. Існує багато колекцій, виготовлювачів продукції. Це означає, що реально придбати якісне підлогове ламіноване покриття для будь-якого приміщення.

Ламінат - один з матеріалів, який обґрунтовано заслужив свою популярність. Він прекрасний на вигляд, дуже довговічний, має демократичну вартість і легко монтується. Гідність покриття в тому, що воно вважається безпечним для нашого здоров'я.