Модульний паркет - для чого підходить

Модульный паркет - для чего подходит
3 Серпня 2018
  •  
  •  4280

Геометричний або модульний паркет - один з найбільш цікавих варіантів набраних покриттів. Складається такий модуль, як правило, з II-х шарів. В його основі щит (найчастіше це вологостійка фанера), на який наклеюють плашки з фрагментів цінних порід дерев різних відтінків, форм. У деяких випадках додають елементи з кераміки, мозаїки та каменю.

Склеюють елементи обох шарів під пресом, тому покриття загальною товщиною 22-40 мм володіє безпрецедентною міцністю. Воно стабільно, надійно, не схильне до деформації, викривлення і розтріскування протягом усього періоду експлуатації. Інша незаперечна перевага - безмежні можливості формування будь-яких орнаментів. Серед найбільш затребуваних - модулі в формі квадрата, розмір сторін якого може варіюватися від 400 до 1200-ти мм.

Де укладають модульне покриття з натуральної деревини?

Така підлога - виграшне рішення для домашнього кабінету, вітальні, дитячій, спальної кімнати і навіть кухні (за умови придбання плашок з порід деревини, стійких до вологи). Вибір візерунків верхнього шару практично не обмежений. Дизайнери не перестають дивувати нетривіальними рішеннями.

Будь-який з варіантів підходить для самих стильних інтер'єрів, виконаних в манері хай-тек. Щоб отримати якісний, завершений і гармонійний малюнок підлоги, всі складові бажано замовляти у одного виробника.

Особливості та переваги паркетних модулів

Одна з переваг модульного паркету - швидкість настилу. Дійсно, монтувати добротно виготовлені модулі легше, ніж монтувати планки поштучно. У деяких випадках матеріал приклеюють безпосередньо до бетонної підстави. У ряді випадків їх настилають на підкладку плаваючим способом. Однак експерти вважають, що найкраща основа - вологостійка фанера.

Вона буде служити надійною прошарком між ними і дерев'яними лагами, цементно-піщаною стяжкою або ж / б плитами. Матеріал без заводського лаку по завершенні укладання піддають шліфуванню, покривають грунтом і наносять захисне покриття в кілька шарів. До плюсів відносять:

  • екологічність, натуральність;
  • можливість виготовлення на замовлення, в т.ч. з декоративною обробкою модулів (золочення, тонування, сріблення, брашірованіе, фаска);
  • першокласні декоративні властивості, завдяки яким легко створити ексклюзивні образи для будь-якого приміщення;
  • стабільність розмірів при перепадах вологості, коливаннях температури;
  • можливість локального ремонту та оновлення.

Серед мінусів фахівці називають необхідність час від часу оновлювати захисне покриття за допомогою масла / лаку, а також його відносно високу вартість, на яку впливає складність орнаменту, сорт використовуваної деревини. Серед виробників модульних підлог найбільш авторитетними є білоруська компанія Coswick, всесвітньо відомий Tarkett, Marco Ferutti (Італія). Зробивши вибір на користь спрощеної версії художнього статі - модульного паркету, ви не розчаруєтеся: покриття підкуповує зручністю експлуатації і зовнішнім витонченістю і аристократизмом!

Схожі публікації