Нестандартні ідеї: як можна використовувати старий або ламінат який залишився?

Нестандартные идеи: как можно использовать старый или оставшийся ламинат?
10 Березня 2018
  •  
  •  10910

Нестандартні ідеї для вашого будинку: як можна використовувати залишки ламінатної дошки і б/у покриття?

Купуючи матеріали для ремонту, власники квадратних метрів найчастіше закуповують підлогове покриття, в тому числі ламінат із невеликим (приблизно 10%) запасом. Цієї кількості буває цілком достатньо, щоб підстрахуватися від необхідності повторно вибирати і купувати панелі при виявленні дефектів або в разі їх псування в процесі монтажу. При якісно проведеному настилі цей запас залишається незатребуваним. Крім того, після завершення ремонтних робіт практично завжди утворюються обрізки.

Саме тому питання, як використовувати залишки ламінату, а також як з користю застосувати старі дошки, є актуальним для багатьох власників. Міцний і естетичний матеріал може бути використаний не тільки за своїм прямим призначенням. Якщо докласти трохи зусиль, з його обрізків не складно створити практичні і красиві конструкції, які зроблять ваш побут комфортнішим, привнесуть в інтер'єр нотки індивідуальності. Ось лише кілька ідей для всіх, хто не проти поекспериментувати.

Обшивка балкона

Екологічне і довговічне покриття має універсальні властивості, тому з успіхом застосовується в якості оздоблення лоджій, балконів, веранд, терас та ін. Щоб перетворити приміщення в приємний куточок відпочинку, затишний домашній кабінет, бібліотеку підійде навіть бувший в експлуатації (старий) матеріал. Попередньо на стіни встановлюють обрешітку (оцинковані профілі або оброблені антисептиком бруски з деревини з перетином 30 на 40 мм).

Нестандартні ідеї: як можна використовувати старий або ламінат який залишився - contractpol.ua

Дверні і віконні відкоси

Серед численних способів оформлення внутрішніх укосів - обробка ламінатом є сьогодні найбільш популярним. Завдяки віконним та дверним відкосам прорізи набувають закінчений і естетичний вигляд. За допомогою ламелей можна отримати досить оригінальну поверхню, гармонійно доповнює саме неординарне дизайнерське рішення. Що стосується технології обшивки, застосовують один із способів кріплення: клейовий або установку ламелей на обрешітку. Крім акуратного вигляду виготовлені з ламінату відкоси виконують і суто утилітарні функції. Наприклад, надійно захищають від проникнення в житло пилу і протягів.

віконні відкоси з ламінату - contractpol.ua

Кухонний фартух з ламінату

Завдяки безпрецедентній різноманітності відтінків і фактур ламінат - гідна альтернатива МДФ, скла, мозаїці, кахлю. Для оформлення кухонного робочої зони найчастіше вибирають водостійкі панелі, клас екологічності яких відповідає суворим євростандартам EN 120 і маркується літерою Е1 (з мінімальним вмістом формальдегіду). Стійкий до пошкоджень, естетичний і гігієнічний фартух, виконаний з багатошарових панелей, прослужить досить тривалий період, а догляд за ним зводиться лише до видалення жирних плям звичайними миючими засобами.

Кухонний фартух з ламінату - contractpol.ua

Стелажі і полки

Проявивши трохи фантазії, не важко буде самостійно спорудити незамінні в побуті прямі або кутові полички. Для цієї мети підійде матеріал з пошкодженими замками, короткі ламелі, а також будуть потрібні недорогі кронштейни. Дуже добре виглядають взуттєвниці з ламінату, полки для головних уборів. Щоб будь-яка дрібниця завжди була під рукою, можна розмістити такі конструкції в кухні, в гаражі, в коморі, в будь-якому підсобному приміщенні. Етажерки і стелажі з ламінату не розраховані на великі навантаження, однак дозволять упорядкувати зберігання всіх необхідних в господарстві речей.

Журнальний стіл

Практичним і неординарним предметом обстановки стане компактний журнальний столик, який прикрасить вітальню, бібліотеку, додасть кімнаті затишок, органічно доповнить інтер'єр будь-якого стилю. Розпилювання ламелей зручно виконувати за допомогою лобзика. У списку інших нестандартних ідей використання старої ламінатної дошки або залишків підлогового покриття:

  • коробки для дитячих іграшок;
  • екрани для опалювальних приладів;
  • підставки під гарячий посуд;
  • пуфики з ламінату.

Їм також можна обшити стіни в гаражі, вхідні залізні двері (зсередини), а також стелі в котеджі з бруса.

Товари беруть участь в огляді

Ламинат Kronostar Synchro-TEC
Ламинат Kronostar Salzburg
Ламинат Kronostar Superior Home
Ламинат Kronostar SymBio