Від чого залежить термін служби ламінату?

От чего зависит срок службы ламината?
30 Серпня 2018
  •  
  •  4229

Ламінат - це один з найпопулярніших видів підлогового покриття. Його головними перевагами є привабливий зовнішній вигляд, швидкий монтаж, довговічність і відмінні показники шумо- і теплоізоляції. Термін служби такої підлоги становить більше 5-ти років, але гарний виріб зможе прослужити і 20-30 років без втрати своїх первісних якостей.

Які характеристики впливають на експлуатаційний термін ламінат?

Для початку варто відзначити, що під експлуатаційним терміном мається на увазі період, який починається в день монтажу покриття, а також триває поки покриття не прийде в непридатність. Цей період безпосередньо залежить від:

  1. Класу міцності. Кожна дошка отримує свій показник, який присвоюється на основі того, наскільки добре покриття здатне витримувати великі навантаження, а також справлятися з падінням всеразлічнимі предметів з різної висоти. Існує всього 4 класу (АС3, АС-4, АС5, АС6), при цьому на покриття з показником АС3 небажано встановлювати габаритні меблі, а підлога з міцністю АС6 легко витримує падіння габаритних предметів з великою вагою.
  2. Густині HDF-плити. Мінімальне значення щільності має становити не менше 850 кг/м3. При цьому у якісного покриття показники будуть понад 1000 кг/м3.
  3. Класу експлуатації. Чим вище клас експлуатації, тим краще ламінат справляється з щоденними навантаженнями і тертям. Всього існує 3 класу (31, 32, 33), при цьому по покриттю з 31 класом небажано ходити на каблуках, в той час як ламінат 33 класу може використовуватися в ТЦ або ж кінотеатрах.
  4. Гарантії виробника. Виробник вказує оптимальний термін служби свого ламінату виходячи з усіх його характеристик. На ринку представлені покриття, які здатні прослужити своєму власникові як близько 5-ти, так і більш 30-ти років.
  5. Замковій системи. Якість замкового з'єднання дозволить покриттю зберігати свій первинний зовнішній вигляд навіть за умови впливу істотних навантажень. Якщо замкова система володіє маленькою площею з'єднання, то з часом між дошками можуть з'являтися щілини, в які буде потрапляти бруд і волога.

Схожі публікації