Оздоблення підлоги на балконі: вибір матеріалів, методи обробки

Отделка пола на балконе: выбор материалов, методы отделки
29 Вересня 2018
  •  
  •  4025

Оздоблення підлоги на балконі має свої особливості, тому що навіть незважаючи на якісне скління, він піддається несприятливому впливу навколишнього середовища. Необхідність обробки підлоги на балконі обумовлена ​​також прагненням власників перетворити це приміщення в додаткову невелику кімнату, яка в теплий сезон може бути використана в якості міні-кабінету, затишній зони відпочинку і навіть спальні. Крім того, акуратно змонтований настил істотно полегшує догляд. Перше, з чим слід визначитися - вид матеріалу.

Варіанти обробки

Ринок будівельних товарів сьогодні дозволяє втілити самі нетривіальні дизайнерські ідеї! Рішення, яке стосується вибору матеріалу покриття, залежить від того, засклена ваша лоджія чи ні, а також від цілей використання. Настил на балконі може бути виконаний з:

  • паркетної дошки;
  • ПВХ плитки;
  • ламінату;
  • плитки з кераміки;
  • терасної дошки;
  • лінолеуму ПВХ;
  • нерідко використовуються і наливні підлоги.

Ідеальним рішенням для балконів, які поєднані з вітальнею, є паркетна дошка. Незважаючи на те, що ламелі погано переносять вологу і можуть монтуватися лише на засклених лоджіях, їх декоративність, екологічність, можливість використання з «теплою підлогою» - досить вагомі аргументи на користь цього матеріалу. Все вищесказане відноситься і до ламінату. За співвідношенням експлуатаційних характеристик і прийнятною вартістю - це один з найоптимальніших варіантів.

паркетна дошка на балконі - contractpol.ua

Термо- і водостійку керамічну плитку вибирають як для закритих, так і для відкритих балконів. Варто придивитися до виробів з антиковзаючим якостями (з рельєфною або з шорсткою поверхнею). Це гігієнічне, просте у догляді покриття зберігає свій бездоганний вигляд протягом тривалого часу. Міцність, естетичність і довговічність стають для власників вирішальними факторами при виборі матеріалу для облаштування підлоги на балконі. керамічна плитка на балконі - contractpol.ua

Що стосується бюджетних рішень, це, звичайно, лінолеум. Він привертає можливістю багатого вибору візерунків, кольорів, а також відмінними звуко- і теплоізоляційними властивостями. Для балконів підійде не будь-який його вид, а зносостійкий гетерогенний, який прослужить не одне десятиліття. Стійкість до підвищеної вологості і температурних коливань вінілову плитку можна купувати для не засклених балконів.

Методи обробки

Незалежно від типу фінішного покриття підготовчі роботи - обов'язковий етап. Після очищення бетону від пилу, сміття, усунення опуклостей, тріщин та інших дефектів укладають шар ізолюючого матеріалу (наприклад, пенофола), що дозволяє ефективно зберігати тепло. Наступна стадія - монтаж дерев'яних лаг. Їх встановлюють на відстані, що не перевищує 50-ти см. Фахівці рекомендують заповнювати простір між дерев'яними брусками утеплювачем.

Як чорнової підлоги найчастіше використовуються листи вологостійкої фанери. До лагам їх фіксують за допомогою саморізів. Завершальний етап - монтаж обраного покриття та оформлення плінтусами. Обробка підлоги на балконі істотно підвищує комфортність його експлуатації, надає приміщенню індивідуальність, естетичний вигляд.

Схожі публікації