Структура ламінату. Фаски і замкові системи

Структура ламината. Фаски и замковые системы
2 Листопада 2017
  •  
  •  7049

Для всіх, хто віддає перевагу довговічним, якісним і недорогим покриттям підлоги, ламінат - справжня знахідка. Сьогодні його монтують повсюди: від спортивних об'єктів до офісних приміщень і приватних володінь. Для різних умов експлуатації виробники створюють панелі, що розрізняються за класами зносостійкості. Наприклад, клас 31 підійде для спалень, домашніх бібліотек, переговорних, віталень і інших кімнат з незначним навантаженням.
 
 У ламінату 32 класу і 33, приблизно однакові характеристики. Стійкі до механічних пошкоджень, стирання, вони призначені для укладання в приміщеннях, що піддаються підвищеним навантаженням (передпокої, коридори). Для громадських місць (офісів, готелів, готелів) з великою прохідністю експерти рекомендують вибирати найбільш стійкий до стирання і міцний 12-ти мм ламінат 33 кл.

Структура ламінату

 За своєю суттю ламінат - багатошаровий продукт. Від шарів залежить якість виробу. У складі ламінату їх кілька.
  1. Стабілізуючий і вологозахисний (найнижчий). Він необхідний для компенсації залишкових напружень при охолодженні плити після ламінування і додаткового захисту дошки від проникаючої знизу вологи. Являє собою просочений смолою крафт-папір.
  2. Несучий шар. Плита high density fiberboard (HDF). Щільна волокниста плита з пресованої деревини відповідає за зносостійкість, ударостійкість готового продукту, забезпечує ключові характеристики матеріалу - стабільну геометрію, жорсткість.
  3. Декоративний. Над плитою HDF розташовується декор-папір, який імітує структуру натуральної деревини, керамічну плитку, мармур, керамограніт, кварц.
  4. Захисний. Просочений смолами з додаванням часток оксиду алюмінію найтонший шар паперу, який є перешкодою для будь-яких зовнішніх впливів. Залежно від кількості Al2O3 в верхньому шарі підлогового покриття присвоюється більш високий/низький клас зносостійкості.

Фаска і замкова система ламінату

 При виборі даного покриття на особливу увагу заслуговують фаски і замкові системи. Фаска - вона може розташовуватися з двох або з 4-х сторін панелі - це зріз на краю замку для його надійного захисту від бруду, вологи, стирання. Край ламінату з фаскою оброблений акриловим лаком або гідрофобною фарбою, тому при попаданні вологи , вона не матиме прямого доступу до плити (HDF). Інша перевага цього елемента - можливість монтажу на основу, що має нерівності.
 
 Завдяки наявності фаски збільшується термін служби покриття. Позначається як V, 2V, 4V в залежності від розміру поглиблення.

Для чого ж потрібні замки в ламінаті?

 Очевидно, що чим довше замок, тим більше площа зіткнення 2-х планок. У колекціях відомих виробників представлені матеріали з Click або з Lock замками, які відрізняються за способом стикування панелей. Серед інших систем варто виділити замки з водовідштовхувальним просоченням з воску. Це буде вагомим плюсом при виборі покриття для кухні, будь-якого іншого приміщення з підвищеною вологістю.
 
На те, яким буде вага декоративного покриття, впливає клас панелей. З метою визначення максимального навантаження на підлогу, слід враховувати габарити, масу, клас. Маса упаковки найчастіше прописується в брошурі. Щоб визначити вагу виробів, досить розділити масу пачки на кількість ламелей.

Товари беруть участь в огляді

Ламинат Kronotex Advanced
Ламинат Kronostar Superior Home
Ламинат AGT Nature Line
Ламинат Kronopol Essential Line