Чим відрізняється керамічна плитка від керамограніта?

Чем отличается керамическая плитка от керамогранита?
5 Квітня 2018
  •  
  •  14474

Керамограніт і керамічна плитка - це затребувані облицювальні матеріали, що використовуються в приміщеннях з рясною вологою. Кожен з них має свої достоїнства і недоліками. Тому якщо ви хочете щоб придбати відповідне виріб, то ми пропонуємо вам докладніше дізнатися про кожного з них.

У чому особливості керамічної плитки?

Керамічна плитка є матеріалом, застосовуваним для облицювання внутрішніх поверхонь, створеним з обпаленої глини. Існує чотири способи виготовлення керамічної плитки, а саме:

  1. Пресування - найбільш поширений і популярний спосіб. Плитка, створена шляхом пресування, виходить міцною і красивою зовні.
  2. Лиття - для того щоб отримати облицювальний матеріал даними способом необхідно розлити глину за формами.
  3. Різка - має на увазі розріз натурального каменю на плити невеликого розміру.
  4. Екстрадірованнье - маса з глини розрізається і витягується за допомогою спеціального обладнання.

Керамічна плитка володіє величезним рядом переваг. Одним з найголовніших вважається те, що вона створюється з натуральної сировини, будучи нетоксичного та безпечною. Крім того, вона не боїться вологи і води, а також аномально високих температур. З плином часу керамічна плитка не втратить свій первісний колір.

Що таке керамограніт?

Керамограніт є облицювальним матеріалом, що виготовляється з натуральних матеріалів. Він випускається у вигляді плит різних параметрів. Існує вісім видів керамограніта , кожен з яких має свої особливості і перевагами. Застосування даного облицювального матеріалу допустимо в житлових приміщеннях і всередині комерційних об'єктів.

 Керамограніт

До найбільш значущих плюсів керамограніта можна віднести:

  1. Зносостійкість - матеріал може використовуватися для облицювання внутрішніх поверхонь, а також зовнішніх, наприклад, сходинок.
  2. Тривалий термін експлуатації - керамограніт служить своєму власникові довгі роки.
  3. Стійкість у воді і вологи - рясна вологість не страшна для даного матеріалу навіть після декількох років використання.
  4. Простий догляд - очищення відбувається без спеціальних засобів і приладів.

У чому відмінність керамічної плитки від керамограніта?

При виробництві керамічної плитки і керамограніта застосовуються практично одні і ті ж компоненти. Йдеться про пісок, глину, польовому шпату і каоліні. Але ось сам процес виготовлення цих оздоблювальних покриттів кардинально відрізняється. Температура випалювання керамограніта значно вище, ніж плитки (1300 градусів за Цельсієм), а тиск преса (на 1 см - 450 кг).

Під час виробництва керамограніта не виникає мікропор, що дає можливість даному матеріалу мати більш тривалий термін використання на відкритій місцевості. Йому не страшні потрапляння великої кількості води, а також аномально низькі температури. Але варто зазначити, що даний матеріал дуже слизький, тому потрібна установка додаткових елементів, наприклад, килимків.

Керамічна плитка (як і керамограніт) вважаються холодними покриттями. Виправити цю ситуацію допустимо тільки за допомогою установки системи теплої підлоги. Ще одним кардинальним відмінністю цих облицювальних матеріалів вважається вартість. Плитка обійдеться вам значно дешевше.

Який матеріал вибрати?

Підсумувавши варто сказати, що керамограніт володіє вищими показниками і підходить для монтажу в більш суворих умовах. Але якщо вам необхідно вибрати матеріал для ванної кімнати, то можливо не варто переплачувати за характеристики, які вам не потрібні. Тим більше що ринок плитки настільки великий, що можна без проблем підібрати виріб відповідного кольору і відмінної якості.

Крім того, вам варто знати, що керамограніт має більшу щільність і товщиною, через що під час монтажу необхідно застосовувати професійні інструм