Що таке ректифікований керамічна плитка?

Что такое ректифицированная керамическая плитка?
29 Травня 2018
  •  
  •  16211

Ректифікована керамічна плитка - це відносно новий тип облицювального матеріалу. Він володіє чудовими технічними характеристиками і приголомшливим зовнішнім виглядом. Монтуючи такий матеріал, ви зможете створити унікальний дизайн будь-якого приміщення.

Особливості ректифікований керамічної плитки

Ректифікована плита (її ще називають обрізні або безшовна) застосовується як облицювальний матеріал для стін і підлоги. Але у даного матеріалу є одна вагома відмінність, а саме обрізний край.

Звичайна плитка монтується таким чином, щоб між окремими елементами залишався зазор (його ширина залежить від розмірів облицювальний матеріал). Це необхідно з тієї причини, що краю кахлю мають заокруглення або ж фацет. У той час як ректифікований плитка встановлюється стик до стику, тобто без зазору (це можливо завдяки рівним краях). В даний час такий облицювальний матеріал часто використовується для створення цікавих і неповторних дизайнерських рішень.

Але варто пам'ятати, що при монтажі потрібно враховувати вихідний стан поверхні. Крім того, важлива якість кахлю, який ви вибрали. Часом встановити плитку повністю без зазору неможливо, але розмір шва безумовно значно зменшується.

Якими перевагами і недоліками володіє ректифікований кахель?

Будь-який тип плитки має свої достоїнства, тому підбирати її потрібно виходячи із завдань, які ви ставите перед таким облицювальним матеріалом, а також спираючись на ваші фінансові можливості. Але якщо порівнювати ректифікований кахель зі звичайною керамічною плиткою, то варто виділити деякі вагомі плюси, а саме:

  1. Стильний зовнішній вигляд. Такий матеріал виглядає більш дорого і вишукано. На ринку представлено безліч варіантів забарвлення і кожна модель має цікавий дизайн.
  2. Відсутність швів. Навіть якщо при монтажі ректифікованого кахлю залишився незначний зазор, то показники гігієнічності будуть значно вище, ніж у звичайної керамічної плитки. Під час експлуатації під матеріал не зможе проникнути велику кількість бруду і бактерій.
  3. Мінімальний догляд. Покриття легко миється за допомогою звичайних засобів і не вимагає спеціального обладнання, а також знань для ефективної та якісної очистки.

Варто відзначити і деякі негативні сторони, які присутні у ректифікований керамічної плитки. Йдеться про такі, як:

  1. Дорогий монтаж. Працювати з даними облицювальним матеріалом досить складно і довго. Тільки професіонал зможе виконати таку роботу максимально якісно і це буде коштувати недешево.
  2. Правильна підготовка підстави. Підстава, на яке буде домовлятися плитка, має бути ідеально рівним. Також варто враховувати, що безшовний матеріал можна монтувати на рухоме підставу, а також в місцях де спостерігаються мікрокліматичні коливання.
  3. Висока ціна виробу. Квадратний метр ректифікованого кахлю коштує набагато дорожче звичайної керамічної плитки.

Особливості виробництва і сфера використання

Початковий етап виробництва нічим не відрізняється від виготовлення звичайної керамічної плитки. До складу входить глина, спеціальні мінеральні добавки, а також гранітна крихта. На виході виходить міцний кахель, в якому відсутні пори. Але щоб зробити з цієї плитки ректифікований необхідно правильно виконати процес підрізування. Після розрізання кожна одиниця матеріалу полірується, що дозволяє досягти абсолютної ідентичності.

У наш час ректифікований матеріал застосовується як в житлових, так і в комерційних приміщеннях. Доречно використовувати його для облицювання не тільки стін і підлоги, але і зовнішнього фасаду будівлі. Завдяки безшовному монтажу вдається створити ефект монолітності, який прикрашає інтер'єр приміщення.