Характеристики ковроліну на які слід звернути увагу перед покупкою

Характеристики ковролина на которые следует обратить внимание перед покупкой
25 Серпня 2018
  •  
  •  7055

Ковролін - найбільш теплий різновид підлогового покриття, що ідеально підходить для застосування в приміщеннях житлового та комерційного типу. Матеріал не тільки просто і швидко монтується, а й забезпечує відмінну звукоізоляцію. А величезний вибір кольорів дозволяє вибрати найбільш оптимальне рішення саме для вас.

Читайте також: Що таке ковролін? Сфери і класи застосування ковроліну

Що рекомендується враховувати при підборі ковроліну?

Якщо ви хочете придбати якісне покриття перед покупкою, слід враховувати деякі характеристики вироби. Йдеться про:

  1. Матеріалі, з якого вироблений ковролін. Популярністю користується покриття, виконане з застосуванням натуральної або синтетичної пряжі. Другий варіант більш довговічний і не викликає алергічних реакцій. Але деякі види такого матеріалу швидко запалюються при контакті з вогнем. У свою чергу ковролін з натурального матеріалу володіє відмінними показниками теплоізоляції, але їх ціна значно вище синтетичних виробів.
  2. Способі виготовлення. Існує кілька способів виробництва, кожен з яких має свої особливості. Найбільш якісним є матеріл, виконаний із застосуванням тканого методу, коли йде переплетення пряжі і зав'язування вузлів на основі.
  3. Тип і довжина ворсу. Чим довший ворс, тим складніший процес очищення виробу. Також існує два його види, а саме петлевий і розрізний ворс.
Читайте також: Чим можна чистити ковролін?

Як визначити, де поганий, а де якісний ковролін?

Перше, що слід враховувати - розцінки на покриття. Занадто низька вартість свідчить про погану якість ковроліну (мова йде про ті випадки, коли квадратний метр обходиться менше 100 грн за 1 метр квадратний). Крім того, необхідно вивчити заявлений виробником термін служби і технічні характеристики матеріалу.