Як почистити килимову доріжку?

Как почистить ковровую дорожку?
30 Листопада 2017
  •  
  •  10385

Килимова доріжка - незамінна частина інтер'єру в будинку, нею вистилають підлогу в коридорі, на сходах, у вітальні та інших приміщеннях. Саме килимова доріжка здатна прикрасити кімнату, надати їй респектабельності і помпезності. Для того щоб підлогове покриття завжди виглядало багато і естетично, не втрачало колір і красу, варто регулярно проводити чистку від пилу і забруднень.

Плюси використання килимової доріжки

  • естетика і прикраса інтер'єру;
  • шумоізоляція;
  • утеплення приміщення;
  • створення атмосфери затишку та комфорту.

Сьогодні на ринку представлений величезний вибір матеріалу, який відрізняється між собою типом матеріалу (килимові доріжки синтетичні, натуральні, змішані), довжиною ворсу, забарвленням і дизайном (однотонні і з візерунком), розміром та іншими параметрами. Безумовно, вибір способу очищення безпосередньо залежить від типу килимової доріжки і її характеристик. Нижче розглянемо основні способи очищення килимів, які можна вважати універсальними.

Способи очищення килимів

Вибір способу очищення килимової доріжки безпосередньо залежить від матеріалу, з якого вона виготовлена, фактури і типу забруднення. Новий килим прийнято перший час обмітати сухим віником, щоб дати йому можливість відлежатися, після можна використовувати пилосос, який є основним методом очищення килимів і доріжок. Варто пам'ятати кілька простих правил при застосуванні пилососа. По-перше, - користуйтеся насадками для різних типів килимів, зазвичай в наборі йде відразу кілька видів насадок для килимів з довгим, середнім або коротким ворсом. По-друге, - не можна занадто притискати насадку до килима і пилососити проти ворсу, це може зіпсувати доріжку і вона втратить красу фактури і естетику, буде виглядати м'ятою і деформованою.

Інші способи чищення килимових доріжок

Крім традиційного способу - застосування пилососа, для більш ефективного очищення складних забруднень широко використовують:

  1. Сніг. Застосовується тільки в зимовий час. Для цього необхідно покласти килим ворсом вниз, притрусити снігом, потім перевернути. Повторювати процедуру кілька разів. На завершення очистити виріб від снігу за допомогою віника. Такий спосіб не підійде для килимових доріжок для сходів, так як їх практично не можливо зняти, так як надійно кріпляться до підлоги.
  2. Оцетовий розчин. На одну столову ложку оцту береться літр води. Почистити змоченою в складі щіткою весь палас. Після пропилососити.
  3. Сода. Пів склянки соди розчиняється в 5 літрах підігрітої води і ретельно перемішати до розчинення соди. Нанести склад на килим рівномірно за допомогою пульверизатора або невеликими бризками. Через 30-40 хвилин пропилососити.
  4. Спеціальні порошки для очищення килимових покриттів. Мікрогранули порошку розсипаються по поверхні і починають вбирати в себе пил і забруднення. Через деякий час залишки необхідно видалити за допомогою пилососа.
  5. Піна. Спеціальна піна для чищення килимів ретельно втирається в покриття за допомогою щітки. Після 2 години проводиться очистка пилососом.

Після проведення глибокого очищення бажано наступні 12 годин не ходити по килимовій доріжці.

І в завершенні ...

Як показує практика при виникненні плям і складних забруднень від вина, кави, фарби, продуктів харчування та інших факторів, одним пилососом вже не обійтися, тому в даному випадку на допомогу приходять побутові народні засоби або спеціальні склади з магазину. Другий спосіб, безумовно, є більш сучасним і ефективним. Перед покупкою уважно вивчити, що зазначено на упаковці, для яких типів килимових покриттів призначений засіб і яким способом його потрібно використовувати (вологим або сухим), а також які інструменти і пристосування для цього знадобляться.

У разі грамотного підбору методу можна обійтися без звернення до спеціальних компаній, які здійснюють хімічну чистку килимових доріжок і виробляти ефективну очистку в домашніх умовах.

Товари беруть участь в огляді

в наявності
Код:
color of product
color of product
color of product
color of product
color of product
Ковровая дорожка на резине Expo Salsa