Як правильно вибрати підлогове покриття: поради щодо вибору покриття для підлоги

Как правильно выбрать напольное покрытие: советы по выбору покрытия для пола
19 Лютого 2017
  •  
  •  18154

Вибір покриття для підлоги це головне завдання, яке стоїть перед тими, хто вирішив зробити ремонт в будинку. Дуже важливо, щоб обрана підлога була не тільки привабливою, але і практичною і довговічною. Перед тим, як вибрати підлогове покриття, варто ознайомитися з видами покриттів, їх особливостями.

Які бувають види підлогових покриттів?

Сьогодні виробники пропонують широкий асортимент підлогових покриттів, які дозволять втілити в життя найбільш неординарні рішення дизайнерів. Існують такі види покриттів:

  • Паркет - найбільш вишукане і дороге покриття. Головними його перевагами є те, що він виготовлений з екологічно чистих матеріалів, не вигоряє на сонці і до нього не прилипає бруд. Особливою популярністю користується дубовий паркет.
  • Ламінат - більш дешеве покриття для підлоги. Цей практичний і недорогий матеріал виготовляється з перероблених продуктів деревини. Він складається з декількох шарів, які мають в своєму складі дуже щільні деревоволокнисті плити.
  • Лінолеум - найпопулярніший вид підлогового покриття. Популярність матеріалу визначається доступними цінами і широкою палітрою кольорів і стилів. Виготовляється він з натуральних тканин і відрізняється підвищеною щільністю і практичністю.
  • Ковролін ще одне гідне підлогове покриття. Має відмінні звукоізоляційні властивості, не розіб'ється при падінні важких предметів і відрізняється різноманітністю забарвлень.
  • Керамічна плитка - сучасне і досить практичне покриття для підлоги. Матеріал довговічний, вологостійкий і відрізняється широким асортиментом стилів і відтінків. Найкраще використовувати у ванній або на кухні.
  • Підлога з натурального каменю - дороге покриття для підлоги, перевагою якої є стійкість до зношування, довговічність і вологостійкість. Її варто встановлювати в коридорі, у ванній кімнаті і на кухні.
 Перш ніж, вирішити яке підлогове покриття вибрати для свого будинку, подумайте, що це не на один день, а головне, чи сподобається підлога вашим ногам?

Як вибрати підлогу: від чого залежить правильний вибір?

Вдалий вибір покриття для підлоги залежить від декількох факторів

  • від побажань і матеріальних можливостей клієнта;
  • від експлуатаційних і естетичних властивостей підлогового покриття;
  • від функціональності будинку або квартири, в якому буде застосовуватися той чи інший підлоговий матеріал;
  • від укладання, інтер'єру кімнат і різноманітності забарвлень і стилів покриття для підлоги. Ці та інші особливості дозволять без зайвих зусиль підібрати покриття для підлоги для різних приміщень.

Як вибрати покриття для підлоги: функціональність кімнат і дизайн підлоги

Дуже важливим моментом, який необхідно враховувати при виборі підлогового покриття, є функціональність приміщень. Особливо це стосується кухні або коридору. Адже кожен день ці зони в будинку піддаються забрудненню та ушкодженням від взуття. Основними характеристиками підлоги, яка підійде для цих кімнат, повинні бути - простота в догляді, зносостійкість і міцність матеріалу.
 
Кращим варіантом тут може стати керамічна плитка і ламінат. Ці покриття не тільки зручні в догляді, а й здатні витримати падіння різних предметів.

Також господарі можуть поєднати різні види покриттів для підлоги в одному приміщенні:

  • для передпокою відмінно підійде плитка в поєднанні з паркетом;
  • в кухні можна поєднувати ламінат і плитку. Плитка використовується уздовж робочої зони, а ламінат на решту поверхні;
  • в інших кімнатах можна поєднувати якісний паркет з масивною дошкою;

Що стосується вибору дизайну для підлогового покриття, універсальних рішень не існує. Один і той же відтінок виглядає по-різному в різних інтер'єрах. Однак фахівці рекомендують дотримуватися кількох правил, які дозволять створити цікавий інтер'єр в приміщенні:

  • якщо хочете додати в дизайн кімнати трохи спокою, придбайте матеріали холодних кольорів (синій, блакитний, сірий).
  • щоб зробити кімнату більш затишною і теплою вибирайте покриття для підлоги теплих тонів (бежевий, оранжевий, блідо-рожевий).

Також можна поєднувати світлі відтінки з темнішими, тим самим ви створите в будинку відчуття чистоти і порядку. Підлогове покриття яскравих кольорів ідеально поєднується з темними меблями, а світлі предмети декору прекрасно виглядатимуть на тлі темної підлоги.

Підлогове покриття - важлива частина декорування інтер'єру. Тому, необхідно вибрати таку підлогу, щоб вона вписувалася в загальну атмосферу приміщення, була практичною у використанні і мала привабливий зовнішній вигляд. Будь-який матеріал здатний прикрасити квартиру або будинок при правильній установці і догляді.