Як вибрати килимову доріжку?

Как выбрать ковровую дорожку?
25 Березня 2018
  •  
  •  7763

Сучасні килимові доріжки по праву можна вважати одним з найбільш популярних і часто використовуваних видів покриттів. Історія таких виробів нарахує багато століть. У давні часи розкішні килимові доріжки прикрашали будинки високопоставлених осіб, тронні зали королів, покої падишахів і інших володарів. Також досить давно килимові доріжки застосовуються і в житлі звичайних простих людей. Таке підлогове покриття захищає підлогу від пошкодження і стирання, привносить в атмосферу приміщення тепло і затишок. Сьогодні без килимових доріжок не обходяться урочисті церемонії, фестивалі та виставки. Дорогі килими прикрашають ресторани і готелі, підкреслюючи рівень і солідність закладу. А всім відома червона доріжка - невід'ємний атрибут зіркових заходів, концертів.

Килимова доріжка в інтер'єрі

Стильні та презентабельні килимові доріжки розкішно виглядають як в класичному, так і в сучасному інтер'єрі. Дуже важливо аби обрана модель гармонійно вписувалась в загальну концепцію і дизайн інтер'єру. Сьогодні сучасний ринок готовий запропонувати величезний вибір однотонних моделей і варіантів з малюнками і візерунками, починаючи від простої геометрії і традиційних сюжетів, до складних дизайнерських композицій.

Переваги вибору килимової доріжки в якості підлогового покриття:

  • великий вибір кольорів, фактур, дизайну доріжок;
  • чудова тепло- і шумоізоляція;
  • створення в будинку атмосфери затишку;
  • захист паркету, ламінату і інших покриттів від пошкодження;
  • затримання пилу і бруду, перешкода їх подальшого розносу і простота прибирання;
  • екологічна безпека;
  • великий термін служби;
  • демократична ціна.

Як правильно підібрати варіант для кожного приміщення?

Якщо ви підбираєте покриття для приміщень з великою прохідністю і високим рівнем навантаження таких, як коридор, передпокій, приймальня офісу, лобі готелю або готелю, варто звернути увагу на темні кольори або моделі з візерунками, на яких не будуть відразу помітні навіть легкі забруднення. Також такі моделі повинні відрізнятися гарну зносостійкість, тому краще якщо ваш вибір впаде на доріжки з штучних матеріалів з коротким ворсом. Саме короткий ворс - завжди відмінний вибір для офісів і інших комерційних приміщень.

Якщо ви підбираєте варіант для спальні або дитячій, чудово підійдуть моделі, виконані в спокійних і ніжних тонах, виготовлені з м'яких і натуральних матеріалів з довгим, приємним на дотик ворсом.

Для кухні відмінно підійде килимова доріжка на гумовій основі, яка не буде ковзати. Такі моделі відрізняються вологостійкістю, що дуже актуально для даного приміщення. Оскільки на кухні великий ризик забруднення поверхні, найкраще підібрати недорогий варіант в темних тонах.

Для сходів так само, як і для прихожей варто підбирати практичні і зносостійкі моделі. Найкраще підійдуть килимові доріжки з матеріалів, які добре гнутися, не ковзають і легко кріпляться за формою сходинок.

Що стосується вітальні, в цьому приміщенні часто більш популярно застеляти килими, проте, килимові доріжки також можуть стати цікавим і оригінальним дизайнерським рішенням для інтер'єру головного приміщення в будинку. Підлогове покриття у вітальні повинна виглядати багато і презентабельно, відображати хороший смак власника.

М'яка килимова доріжка - це воістину класика, яка ніколи не виходить з моди, змінюються тільки модні тенденції, входять в тренд нові дизайни і забарвлення, удосконалюються технології, а це підлогове покриття так і залишається незмінним вибором мільйонів споживачів по всьому світу.